Slimme en energiezuinige klimaatbeheersing voor monumenten

Voor het verduurzamen van monumentale panden gelden andere regels dan voor de reguliere bouw. Lees hier waarom onze afgiftesystemen er veelvuldig worden toegepast.

Een monument verduurzamen vraagt om een zorgvuldige aanpak. Nadat het gebouw met behoud van de cultuurhistorische waarde zo optimaal mogelijk is geïsoleerd en daarmee de energiebehoefte is verkleind, kun je kijken naar de mogelijkheden om zelf energie op te wekken. Om de warmteopwekker optimaal te laten werken en nog meer energie te besparen, dient dan ook het afgiftesysteem vervangen worden. Onze radiatoren zijn uitermate geschikt om monumenten efficiënt op lage temperatuur te verwarmen.  

De voordelen van Jaga

Jaga PIETHEINEEK 009

+ op maat gemaakt

Aan monumentale panden worden vaak afwijkende eisen gesteld, waardoor maatwerk vereist is. In dat geval staan onze adviseurs klaar om mee te denken over de best passende oplossing voor koelen en/of verwarmen. Maatwerk betekent voor ons veelal dat we zoveel mogelijk kijken naar bestaande producten en die met een kleine aanpassing op maat maken. Soms zijn grotere aanpassingen nodig en worden er zelfs nieuwe producten ontwikkeld, wanneer een project erom vraagt. Lees hier het interview met monumentenspecialist Eric van den Oudenalder over custom-made oplossingen.

+ één toestel voor verwarmen, koelen en ventileren

Ruimte sparen, warmte winnen met onze inbouwradiatoren. Bij monumentale panden worden onze radiatoren en convectoren vaak uit het zicht weggewerkt. Dit vanwege ruimtegebrek en/of de eisen die de Rijksdienst Cultureel erfgoed stelt: in de vloer, de wand of het plafond. Onzichtbaar brengen ze elke ruimte op temperatuur. Onopvallend, maar daarom zeker niet minder doeltreffend. Bekijk hier hoe onze producten zijn toegepast in Rijksmonument B30 in Den Haag. Een belangrijk aandachtspunt voor deze renovatie was dat de verduurzaming aan de eisen van het rijksmonument moest voldoen.

Els Korsten Fotografie0048
Jaga History 1962 Start

+ ruim 60 jaar ervaring

We hebben inmiddels ruim 60 jaar ervaring met klimaatbeheersing in monumentale panden. Onze focus ligt op het bedenken van duurzame oplossingen, volledig op maat gemaakt naar wensen en eisen van de opdrachtgever. Onze producten zijn vanaf het begin bedoeld om in combinatie met milieuvriendelijke energiebronnen zoals warmtepompen en zonne-energie ingezet te worden. Ze worden wereldwijd toegepast, waardoor we extra veel kennis in huis hebben. Een succesvolle ervaring met een Jaga product ergens anders, zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen wanneer we met een vergelijkbaar vraagstuk te maken hebben. We hebben binnen Jaga een grote internationale database aan kennis en ervaringen opgebouwd. Bekijk hier het overzicht met monumentale referentieprojecten.

+ testmogelijkheden in het Jaga Experience Lab

Ervaringen zeggen meer dan 1000 woorden. Daarom ontwikkelden wij het Jaga Experience Lab: een grote koelcel met daarin twee identieke huizen van ongeveer 20 vierkante meter. Hier kan elke denkbare oplossing worden gemeten, getest en ervaren. Met de grote hoeveelheid meetapparatuur is het mogelijk om zowel de temperatuur als de luchtkwaliteit op alle denkbare posities in de ruimte te meten. Samen met betrokken partijen zijn we er regelmatig te vinden voor het testen van maatwerk producten. We maken een proefopstelling en testen dan of het product voldoet aan alle eisen, voordat we er in de praktijk mee aan de slag gaan.

Wil je meer weten of heb je interesse in een bezoek aan het Jaga Experience Lab? Neem contact op met Maartje mvanbracht@jaga.nl, zij zal je doorverwijzen naar de verkoopadviseur in jouw regio voor het maken van een afspraak.

Coollab 7449

Lees onze monumentenspecial

In deze uitgave delen we belangrijke inzichten, ervaringen én koppelen we aan elke uitdaging een project uit onze eigen praktijk. Ter oriëntatie en inspiratie, ideaal om door te nemen voordat je aan je volgende monumentale verduurzaming begint!

DOWNLOAD HIER
Monumentenspecial Cover 24
Eric van den Oudenalder

GENOEG OVER ONS, HOE KUNNEN WE JOU HELPEN?

Wil je meer weten over onze oplossingen en de mogelijkheden voor jouw monumentale pand? Neem direct contact met onze expert op het gebied van monumenten: Eric van den Oudenalder, 06-234 77 546. Maak een persoonlijke afspraak of plan een bezoek aan ons Experience Lab om zo het comfort van Jaga te ervaren.

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak