Rijksmonument B30

B30 is een statig rijksmonument gebouwd rond 1912 in Den Haag. Facilicom kreeg in 2014 de opdracht om B30 om te toveren tot denktank en kenniscentrum van de Rijksoverheid anno nu.

Het nieuwe B30 moest geen doorsnee kantoor worden. Samen met architecten en specialisten bedacht Facilicom een ontwerp waarin het rijke verleden van het pand doorklinkt in de moderne ambitie en innovatie van nu, met daarin een bijdrage van Jaga. Het resultaat mag er zijn. Een elegante en unieke werkomgeving waarin de architectuur voorzieningen en dienstverlening in het pand naadloos op elkaar aansluiten. In 2017 werd op een unieke wijze, door Koning Willem-Alexander, het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 30 geopend.

Extra informatie
Architect
KAAN architecten
Installateur
Breijer
Opdrachtgever
Facilicom
Oplevering
2017
Type
Monument / Kantoor
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Het rijke verleden van het pand klinkt door in de moderne ambitie en innovatie van nu
  • Strada is gekozen om aan de strenge geluidseisen te kunnen voldoen, Briza en Clima Canals zijn ingebouwd in de vloeren en wanden
  • Het betreft de renovatie van een kantoorgebouw met een grootte van circa 21.000 m2, verdeeld over 600 ruimtes

Werkomgeving B30

In B30 zijn 5 organisaties gevestigd en wordt hoogwaardig onderzoek verricht. Er vinden bovendien prikkelende debatten en seminars plaats. Het gebouw is voorzien van 450 flexwerkplekken, een espressobar, restaurant en bibliotheek. Het gebouw leent zich ervoor dat er genoeg ontmoetingsplekken zijn waar mensen met elkaar kunnen sparren of samenwerken. Uniek aan dit pand is o.a. de overkapte binnenplaats die centraal in het gebouw ligt. B30 is een plek waar gewerkt wordt aan de toekomst van Nederland.

De keuze van Jaga

In het B30 gebouw zijn Briza en Strada radiatoren geplaatst. Deze radiatoren zijn ingebouwd in de wand of in de grond. Tijdens de verbouwplannen waren de geluidseisen van groot belang daarom is er gekozen om de Strada radiator in diverse ruimtes te installeren. De Briza radiator is toegepast in de werkruimtes om deze van een optimaal werkklimaat te voorzien. Facilicom heeft samen met haar partners de statigheid van toen verweven met de ambitie van nu. Komende 30 jaar biedt Facilicom het onderhoud en de dienstverlening van het pand.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak