Koeling voor jouw duurzame woning

Onze huizen worden steeds energiezuiniger en beter geïsoleerd. Dit, gecombineerd met klimaatveranderingen, verhoogt de behoefte aan koeling. Bij Jaga ontwikkelen we radiatoren en duurzame fan coils voor Light Cooling (passieve koeling, de temperatuur daalt enkele graden) en Deep Cooling (actieve koeling, vergelijkbaar met airconditioning).

Waarom koelen belangrijk is

Onze huizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat koelen noodzakelijk wordt. We zijn de koelte van een hotel of auto gewend en willen dit comfort ook thuis. Met ons afgifstesysteem kies je voor een energiezuinige oplossing die koelen en verwarmen in één toestel combineert.

Welke koeloplossingen zijn er?

  1. Warmtepomp: Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen. Deze haalt energie uit buitenlucht, bodem of grondwater en verspreidt de warmte of koude bijvoorbeeld via radiatoren. In de winter verwarm je, in de zomer koel je.
  2. Koudwaterinstallatie: Deze werkt met een koelunit, meestal op het dak, die koud water naar fan coils transporteert. Je hebt nog wel een cv-ketel nodig voor verwarming.
  3. Airconditioning: Deze bestaat uit een binnen- en buitenunit. Je kan er mee koelen en verwarmen. Het is wel goed te weten dat deze oplossing in de top 10 van grootste energieverbruikers staat.

Istock 469365962 Cooling L
LIGHT COOLING JAGA

Light cooling

Light Cooling verfrist de ruimte energiezuinig zonder condensatie. Het verlaagt de temperatuur met 3 tot 5 graden en verandert de luchtvochtigheid niet. Ideaal in combinatie met (hybride) warmtepompen. Jaga Light Cooling is toegepast in:

  1. wandradiator Strada Hybrid
  2. moderne convectorput Mini Canal Hybrid
  3. designradiator Vertiga Hybrid

 

Deep cooling

Deep Cooling gebruikt traditionele, condenserende koeling via een koelunit of warmtepomp. Dit krachtige systeem onttrekt actief warmte en vocht, vergelijkbaar met airconditioning maar energiezuiniger. Jaga Deep Cooling is toegepast in:

  1. ventilatorconvector Briza 12
  2. vrijstaande radiator Freedom
  3. dynamische convectorput Clima Canal

DEEP COOLING JAGA

Fluisterstille koeling

Onze koelingsoplossingen zijn dynamisch en verspreiden lucht met een ventilator. Hoewel volledig geluidloos niet mogelijk is, vinden wij een fluisterstil geluidsniveau een must. Het geluidsvermogen (Lw) is gemeten volgens ISO 3741:2010.

Routekaart Jaga Web

Wanneer kies je voor welk afgiftesysteem?

Welke duurzame warmteopwekker je ook kiest, onze Low H2O radiatoren bieden duurzame verwarming en koeling. En verlagen direct jouw energiekosten. Volg onze routekaart om te ontdekken welke oplossing het beste bij jouw situatie past.

Onze producten voor milieubewust koelen:

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak