Ventilatie

Ventileren is essentieel voor comfortabel wonen en het behoud van een goede gezondheid. Door de goede isolaties van gebouwen, wordt ventileren nog belangrijker.

Gebouwen en woningen worden steeds beter geïsoleerd om energie te besparen, dit geldt niet alleen voor nieuwbouw, ook voor renovatie: daken, muren en vloeren worden voorzien van isolatie, ruiten worden vervangen en kieren worden gedicht. Hierdoor verdwijnt er minder warme lucht naar buiten, maar daardoor komt er ook erg weinig frisse lucht naar binnen en is er geen luchtstroming meer. Alleen een raam even op een kier zetten om te luchten is niet genoeg voor een gezond binnenklimaat. Zodra het raam dicht is, zal de vervuiling zich weer gaan ophopen. Een slecht binnenklimaat is een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels, waardoor gezondheidsklachten kunnen ontstaan zoals benauwdheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Duurzaam wonen is een prachtig streven, maar vergeet niet: ventilatie is een absolute must!

Ventileren Waarom04

Waarom ventileren?

Een gemiddeld huishouden produceert 10 à 15 liter water per dag: we ademen, transpireren, koken, wassen, douchen en baden. De lucht in een woning wordt hiervoor erg vochtig als er onvoldoende geventileerd wordt kan zorgen voor schimmels. In de winter kan de verwarming juist weer voor een lage luchtvochtigheid zorgen, waardoor je last kan krijgen van droge ogen en een droge huid. Er zit veel vervuilde lucht in een ruimte waar niet geventileerd wordt. Daarnaast zorgt ventilatie voor energiebesparing: in een goed geventileerd huis is de lucht relatief droog. Droge lucht opwarmen kost veel minder energie dan het opwarmen van vochtige lucht.

Optimaal binnenklimaat

Het is belangrijk om ventilatie en verwarming goed op elkaar aan te laten sluiten. Zo ontstaat er een optimaal binnenklimaat, zonder onnodige stookkosten. Bij natuurlijke ventilatie, door roosters in ramen of af- en toevoerkanalen verlies je veel warmte, wat zonde is. Neem contact op met ons adviescentrum of vind hier een specialist bij jou in de buurt om je te laten adviseren op het gebied van ventilatie.

Welk ventilatiesysteem?

Wij kiezen voor een decentraal, vraaggestuurd ventilatiesysteem met Oxygen2. Het is een intelligent gestuurde en energiebesparende ventilatie-unit. Optioneel kan Oxygen2 onzichtbaar ingebouwd worden in een Low-H2O radiator, waardoor één toestel voor ventilatie maar ook voor verwarming en/of koeling zorgt. De Oxygen2 is het meest zuinige vraaggestuurde ventilatiesysteem van Nederland: centrale WTW (warmteterugwinning) presteert minder zuinig dan het decentrale Oxygen2 systeem met vraagsturing. 

Door de intelligente besturing met ingebouwde CO2-sensor wordt er in elke ruimte, afzonderlijk van elkaar, perfect geventileerd. De aangevoerde lucht komt rechtstreeks vanaf buiten via een muurdoorvoer en een efficiënt filtersysteem. Lange luchttoevoer kanalen zijn niet nodig. Daarnaast voldoet het systeem aan alle geluidseisen.

OXYGEN Systeem 3D 15 Bigger 2

Onze energiezuinige ventilatie-oplossing:

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak