Over Jaga

Wij zetten ons in voor de ontwikkeling van een gezond binnenklimaat met zo weinig mogelijk impact op het buitenklimaat. Elk product dat we ontwerpen en creëren is gebaseerd op onze vijf kernwaarden. Daarom zijn wij Climate Designers.

Klimaatverandering en de komst van nieuwe technologieën en technieken eisen nieuwe energiezuinige oplossingen voor verwarming, koeling en ventilatie. Producten met minder energieverbruik zorgen voor een beter en gezonder binnenklimaat, zónder schade toe te brengen aan het buitenklimaat. Wij streven ernaar om traditionele systemen met een hoog energieverbruik en hoge uitstoot van schadelijke stoffen zoveel mogelijk te vervangen door alternatieve systemen. We werken graag mee aan een betere, duurzame toekomst. Zorgen voor het klimaat is geen keuze meer, maar een verplichting voor ons allemaal: 

"er is geen planeet B!"

Al ruim 50 jaar

 

De Jaga radiator is nooit een gewone radiator geweest. Al ruim 50 jaar zijn wij bezig met het bedenken van duurzame oplossingen. Onze producten zijn vanaf het begin bedoeld om in combinatie met milieuvriendelijke energiebronnen zoals warmtepompen en zonne-energie ingezet te worden.

De ultralichte warmtewisselaar van onze eerste producten bevatte al de basis van al onze nieuwe en toekomstige producten.

Jaga Factory1
Jaga Tijdlijn
T10 Gelakt Alphafinal HR

Technologische voorsprong

 

De technologische voorsprong die we hebben zit in de basis in onze lichtgewicht, responsieve en krachtige Low-H2O warmtewisselaar. Vandaag de dag zijn onze producten uitgegroeid tot complete klimaatsystemen voor koeling, ventilatie en verwarming. Doordat de producten lichter, kleiner en stiller zijn dan traditionele systemen, verbruiken zij aanzienlijk minder energie. Bovendien worden er minder grondstoffen gebruikt en gaan onze producten minimaal 30 jaar mee. Aan het eind van hun levensduur zijn de producten volledig recyclebaar. Goed voor mens en milieu dus.

Dit is dan ook de reden dat wij onszelf Jaga Climate Designers noemen. We zullen ons altijd blijven ontwikkelen en inzetten voor een beter binnen- en buitenklimaat.

"Onze 5 kernwaarden leiden ons op ons unieke pad en staan hoog in het vaandel van elke Climate Designer"
Respectnature Photo

Respect Nature

Energieverbruik ging tot nu toe altijd ten koste van de natuur. Wij doorbreken het traditionele denken door te investeren in de ontwikkeling van innovatieve producten die zo min mogelijk materiaal bevatten, minder energie en minder brandstoffen verbruiken. Wij vinden dat het meest ecologische en duurzame pad vanzelfsprekend moet zijn en niet meer een vrijblijvende optie.

Awaketheartist Photo

Awake the Artist

Geen standaardproducten, maar op-maat-gemaakte oplossingen zonder beperkingen. Wij gebruiken creativiteit om buiten de gebaande paden te gaan en nieuwe kansen en mogelijkheden te zien. Samen bepalen we de juiste vorm, kleur of materiaal voor die oplossing, waar jij naar op zoek bent. 

Dreamafuture Photo

Dream a Future

Bij Jaga ontwerpen we alle producten met de toekomst in ons achterhoofd. Wij durven te dromen van een leven zonder vervuilende energiebronnen en materialen. Wij ontwikkelen innovatieve producten, nieuwe technologieën en systemen voor een duurzame toekomst.

Createemotion Photo

Create Emotion

We willen niet dat je onze producten alleen maar ziet, maar dat je ze ook zelf kunt ervaren. Daarom hebben we een Adviescentrum en Experience Lab ontwikkeld. Het Experience Lab is een laboratorium met twee identieke huizen. Je kunt hier al onze producten testen en live ervaren. Samen zetten we de schouders eronder om te werken aan een betere toekomst.

Buildingbridges Photo

Building Bridges

Alleen door de gezamenlijke inbreng van alle betrokken partijen kunnen wij het verschil maken. Wij slaan graag bruggen tussen alle belanghebbenden om een passend ontwerp te creëren dat maximaal comfort en gebruiksgemak biedt, met minimaal materiaalgebruik en energieverbruik.

Duurzaamheidsprincipes

Duurzaamheid staat bij ons hoog in vaandel. Met alle producten die we ontwikkelen denken we aan het milieu. Zo zijn al onze producten cradle to cradle: alles kan hergebruikt worden. Niet alleen onze producten dragen bij aan een beter klimaat, ook in onze werkwijze houden we hier rekening mee.

2690 Normal

Zonnepanelen

Wij maken gebruik van zonnepanelen in onze fabriek in België. Ongeveer 20 procent van ons energieverbruik wordt opgewerkt door zonnepanelen. De overige 80 procent aan energieverbruik wordt extern ingekocht. Dit is groene stroom, verkregen uit biomassa uit land- en bosbouw en waterkracht.

Regenwater

Er wordt bij ons geen water verspild. Wij gebruiken regenwater tijdens ons productieproces en in de sanitaire voorzieningen.

Abstract Blue Water With Bubbles Picture Id583819098
Tesla Logo

Elektrisch rijden

Wij zetten ons in voor minder CO2-uitstoot. Ongeveer 95 procent van het wagenpark van Jaga Nederland is 100 procent elektrisch. Elektrisch rijden zorgt voor een uitstoot van 15 ton CO2 vergeleken met 105 ton CO2 uitstoot voor reguliere auto’s. Voor 1 ton CO2-uitstoot moeten 50 bomen een jaar lang groeien.

IT

Ook onze IT is CO2-neutraal. Onze IT-partner EuroSys heeft 10.000 bomen geplant in Senegal. Deze bomen geven de mensen daar niet alleen voedsel, maar ook een inkomen, eenheid, leiderschap en onderwijs. Deze bomen redden levens. Ook onze laptops zijn CO2-neutraal. Wij werken met remanufactured laptops van Circular Computing. Door het herfabricageproces zijn de laptops CO2-neutraal.

Istock 989931660
Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak