Custom-made oplossingen

Bij veel projecten wordt voor een op maat gemaakt product van Jaga gekozen. Van alle producten die worden geleverd in Nederland is 30% maatwerk. Zo kan Jaga voor elk project een passende oplossing bieden.

IMG 5768

Eric van den Oudenalder is adviseur bij Jaga. Eric: “In projecten heb je te maken met diverse partijen die allemaal hun eigen belangen hebben. De projectadviseur zoekt bijvoorbeeld heel erg naar producten die functioneel zijn en aan alle eisen van de opdrachtgever voldoen. De architect daarentegen kijkt vooral naar de esthetisch kant. Past het product mooi in het ontwerp? Aan Jaga de uitdaging om een product te leveren dat esthetisch én functioneel is. Daarom is het fijn om al in de voorlopige ontwerpfase (VO) mee te mogen denken en advies te kunnen geven.”

Aangepaste maten

“Maatwerk betekent voor ons dat we zoveel mogelijk kijken naar bestaande producten en die met een kleine aanpassing op maat maken. Zo had horecagelegenheid het Hofhouse in Den Haag behoefte aan convectorputten van 160 centimeter tussen allemaal kolommen langs de raampartijen. Onze standaard Clima Canal was een geschikte oplossing, maar is 144 centimeter lang. Samen met een collega uit onze fabriek ben ik op locatie geweest en hebben we alles ingemeten. De 160 cm bleek niet overal te kloppen, soms was het 159,5 cm, soms 160,5 cm. Per kolom hebben we de exacte maten opgeschreven. In de fabriek zijn de aangepaste producten ontwikkeld met deze specifieke maten, zodat alle convectorputten perfect pasten.” vertelt Eric.

"In de fabriek zijn de aangepaste producten ontwikkeld met deze specifieke maten, zodat alle convectorputten perfect pasten."

Passend bij de stijl

Het is belangrijk dat een product ook mooi past in de stijl van een ruimte. Eric legt uit: “Bij Burgerweeshuis in Amsterdam kon er vanwege het beton geen klimaatsysteem in de vloer of het plafond geplaatst worden. We adviseerden de Freedom Clima  voor het koelen en verwarmen van het pand. Op verzoek van de architect leverden we de radiatoren in het zwart bij de raampartijen en in het wit tegen de wanden. Aanvullend kwam de vraag of we de ventilatietoevoer konden verstoppen. Daar hebben wij over meegedacht. De pootjes van de Freedom Clima zijn hol, dus in de pootjes hebben we de luchttoevoer verborgen. Samen met de fabriek hebben we zelfs een lege huls geleverd die ze als boormal konden gebruiken. Zo kwamen we samen tot een mooie oplossing.”

"Het is belangrijk dat een product ook mooi past in de stijl van een ruimte"

Meedenken

Maatwerk betekent dat je verder denkt dan alleen je eigen product. Eric: “De installateur van het kantoorgebouw de Oliphant in Amsterdam vond alle leidingen in het pand erg storend. Vanuit Jaga zouden we de Mini Vrijstaand leveren. Om de leidingen onzichtbaar weg te werken, hebben we ons product aangepast en op de hoek een ronding gemaakt, waardoor de leidingen naar binnen konden. Standaard zitten er drie montagegaatjes aan de onderkant van de Mini. In dit geval hebben we meerdere gaatjes over de hele bodem gecreëerd, zodat de installateur zelf kon bepalen waar de radiator geplaatst werd. Ook dat zijn maatwerkoplossingen.”

Testen in het Experience Lab

“Natuurlijk moet een maatwerk product wel voldoen aan alle eisen. Belangrijkste daarbij is vaak het vermogen. We testen regelmatig onze producten in het Jaga Experience Lab. Vooral bij maatwerkoplossingen is dit belangrijk. Zo nodigden we de adviseur en installateur van het Hofhouse in Den Haag uit om mee te kijken bij de proefopstelling. Iedereen was enthousiast en dus leverden we dit product.” vertelt Eric.

Jagaexperiencelab Houses2

Kennis van andere landen

Eric: “Soms krijg ik een bepaald vraagstuk voor een project in Nederland, wat we vergelijkbaar ook in een ander land hebben gekregen. Doordat ik dan al voorkennis heb, kan ik snel een passende oplossing bieden. Ik weet dat het ergens anders werkt. We doen wat aanpassingen voor de Nederlandse markt en ontwikkelen het product. Zo hebben we binnen Jaga een grote internationale database aan kennis en ervaringen opgebouwd.”

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak