Strathclyde Fire & Rescue Training Centre

Het SFR Training Centre is ontworpen op basis van duurzaamheid en een laag energieverbruik. Wij hebben 500 meter Mini Canal Hybrid geleverd voor installatie langs de grote glaspanelen van de enorme receptie en leslokalen.

Het Strathclyde Fire & Rescue (SFR) Training Centre is een opleidingscentrum met een oppervlakte van 30 aren in Clydesmill, Schotland. Het SFR Training Centre is ontworpen op basis van duurzaamheid en een laag energieverbruik. Daarom is het voorzien van talrijke milieuvriendelijke inrichtingen, zoals windturbines, verwarmingsketels op biomassa, een regenwateropvangsysteem en onze verwarmingsproducten.

Extra informatie
Architect
Cooper Cromar
Adviseur
Balfour Beatty Engineering Solutions
Oplevering
2013
Type
School / Overig
Land
Verenigd Koninkrijk
Product

Feiten en cijfers

  • Het afronden van dit bouwproject heeft ruim een jaar gekost
  • Het een van de grootste brandweer en reddingscentra's van Europa
  • We hebben 500 meter Mini Canal Hybrid inbouwoplossingen geleverd

BREEAM Excellent

Naar aanleiding van deze duurzaamheidsinitiatieven werd het academische hoofdgebouw van het SFR Training Centre bekroond met een prestigieuze beoordeling ‘Uitstekend’ volgens de Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM). Wij hebben 500 meter Mini Canal Hybrid geleverd voor installatie langs de grote glaspanelen van de enorme receptie en leslokalen.

Mini Canal Hybrid

Dit verwarmingssysteem hercirculeert en verwarmt de koude lucht aan het glas, waardoor een ononderbroken warme “barrière” ontstaat en een comfortabele leeromgeving wordt gecreëerd voor de aanwezigen, zelfs in de koude Schotse winters. De Mini Canal Hybrid maakt gebruik van de Low-H2O technologie van Jaga en is bovendien uitgerust met Dynamic Boost Hybrid (DBH) technologie. Het resultaat van de combinatie van deze twee Jaga technologieën is een superresponsief, efficiënt en krachtig verwarmingssysteem.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak