Onze Lieve Vrouweabdij Oosterhout

De Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout heeft een grondige renovatie en verbouwing ondergaan en hiermee een flinke verduurzamingsslag gemaakt. Onze convectoren zijn toegepast voor verwarming van de vele ruimtes die de abdij rijk is.

Om dit project tot een goed einde te brengen, is er goed nagedacht over alle aan te brengen verbeteringen. Zo is er isolatie aangebracht, zijn er zonnepanelen op het dak gelegd, is er isolerend monumentenglas gebruikt, er wordt gebruik gemaakt van warmtepompen en onze Low-H2O radiatoren zijn toegepast. Het binnenklimaat is nu optimaal en de stookkosten zijn drastisch lager geworden. Er is uiteindelijk besloten om niet alleen te renoveren, maar ook te verbouwen, om zo optimaal gebruik te kunnen maken van alle ruimte die de abdij te bieden heeft.

Extra informatie
Installateur
Kin installatietechniek
Oplevering
2022
Type
Monument / Overig
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Om tot een optimaal eindresultaat te komen, werden 4 verschillende Jaga oplossingen toegepast
  • De Strada's zijn uitgevoerd in de kleur zandstraalgrijs i.p.v. wit, waardoor ze perfect passen in hun authentieke omgeving

Behoud van karakter

In een oud pand als dit is het erg belangrijk dat de authentieke sfeer behouden blijft en er een goede balans is tussen oud en nieuw. Onze oplossingen zijn in vloeren en wanden weggewerkt, maar ook op plekken in het zicht gebleven. De Strada’s hebben niet de standaard witte RAL-kleur, er is gekozen voor zandstraalgrijs, waardoor ze mooi opgaan in de omgeving.

Diverse Jaga oplossingen toegepast

Kin installatietechniek is een ervaren partij waar we al lange tijd mee samenwerken en specialist op het gebied van werktuigbouwkundige installaties. Samen hebben we gekeken welke van onze oplossingen het beste aan de vraag konden voldoen. Naast wandoplossingen, zijn onze producten waar nodig ook in de wand en vloer weggewerkt. In de abdij zijn Mini Canals, Strada’s, wandinbouw- en vloerinbouwoplossingen te vinden. Het project voorzien van een up-to-date installatie en klaar voor de toekomst.

Afbeeldingen

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak