Kruisherenklooster Uden

In het centrum van Uden ligt het Kruisherenklooster, een voormalig klooster uit 1905 met een prachtige kapel.

Met het behoud van haar bijzondere karakter heeft het Klooster een intensieve renovatie ondergaan. In het gebouw zijn 16 serviceappartementen van BrabantWonen en 2 topkamers ten behoeve van BrabantZorg gerealiseerd.

Extra informatie
Installateur
Ven Venrooij Installatietechniek Rosmalen
Opdrachtgever
Brabant wonen
Oplevering
2012
Type
Monument / Zorg
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Gerenoveerde appartementen worden verwarmd door onze Linea Plus wandmodel en de Mini
  • Low-H2O technologie zorgt voor een snelle reactie op de vraag naar warmte en biedt meer comfort met minder energieverbruik
  • Onze Mini past door zijn geringe hoogte perfect onder de lage vensterbanken

Alle 16 appartementen verschillen van elkaar. Het grote gedeelte is geschikt voor eenpersoonshuishoudens en hebben een kleiner woonoppervlakte. De andere appartementen beschikken over een groter woonoppervlakte en zijn geschikt voor tweepersoonshuishoudens. De oppervlakten lopen uiteen van circa 45 m2 tot 82 m2. Daarnaast beschikken de bewoners over de grote eetzaal met keuken (het voormalige Refter) en een grote tuin.

De appartementen worden verwarmd door twee types Low-H2O radiatoren, namelijk het Linea Plus wandmodel en de Mini. Beide radiatoren zijn voorzien van de Low-H2O technologie, met de supergeleidende en ultrasnelle Low-H2O warmtewisselaar. Deze technologie zorgt voor een snelle reactie op de vraag naar warmte en biedt meer comfort met minder energieverbruik. Beide modellen hebben een veilige en lage aanraaktemperatuur, waardoor men zich niet kan verbranden aan het toestel.

Ideale oplossing

De appartementen hebben lage borstweringen en vensterbanken. Om deze lage ruimte tussen vloer en vensterbank nuttig te gebruiken, werd de ideale oplossing gevonden in de Mini. Dit type radiator is door zijn geringe afmetingen zeer geschikt voor plaatsing onder (lage) vensterbanken.

Voor opwarming van de kapel, zijn achter de bestaande lambriseringen enkele Low-H2O warmtewisselaars geplaatst. De warme lucht vindt een uitweg door subtiel weggewerkte aluminium Clima Canal roosters.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak