Flaxman Gallery Wilkins Building

Voor de speciaal gebouwde Flaxman Gallery ontwikkelden we een maatwerk vloerinbouwoplossing, volledig in harmonie met de architecturale accenten van het gebouw.

University College London (UCL) heeft een ongeëvenaarde verzameling aan werken van de neo-klassieke beeldhouwer John Flaxman die oorspronkelijk door zijn familie in 1847 werden geschonken en die nu werden ondergebracht in de speciaal gebouwde Flaxman Gallery onder de koepel van de UCL-bibliotheek. In het midden van de galerij staat een 3 meter hoog beeld uit gips van het beroemdste standbeeld van Flaxman: de voorstelling van de heilige Michaël die Satan overwint.

Extra informatie
Architect
Burwell Deakins Architects
Opdrachtgever
University College London
Adviseur
Fowler Martin Ltd
Oplevering
2012
Type
Overig
Land
Verenigd Koninkrijk
Product

Feiten en cijfers

  • In het midden van de galerij staat een 3 meter hoog beeld uit gips van het beroemdste standbeeld van Flaxman
  • De vloerinbouwoplossing is in 4 kwadranten ingedeeld om zo de exacte lijn van de bank te kunnen volgen
  • Mini Canal vloerinbouw past ook in dunne uitsparingen zoals deze: 90 mm

Bijzonder project

Bovenop de rijke architectonische geschiedenis van het gebouw, was dit project een bijzonder R&D project voor ons, omdat het een vereiste was dat de roosters van onze vloerinbouwoplossing uit massief brons moesten bestaan om zo in harmonie te zijn met andere architecturale accenten van het gebouw. Bovendien moest ons vloerinbouwsysteem in een extreem kleine straal worden geïnstalleerd om zo de ronding van de bank rondom het kunstwerk te kunnen volgen.

Maatwerk

Deze maatwerk vloerinbouwoplossing is in 4 kwadranten ingedeeld om zo de exacte lijn van de bank te kunnen volgen. Het brons van de hoogste kwaliteit is afkomstig uit Frankrijk en de roosters werden volledig handgemaakt. Jaga’s vloerinbouwoplossingen werden voorzien van Jaga Low-H2O warmtewisselaars. Deze reageren snel en zijn krachtig genoeg om als primaire warmtebron te dienen. Mini Canal vloerinbouw past ook in dunne uitsparingen van 90 mm en is eenvoudig aan te brengen bij renovaties van oudere gebouwen, evenals in nieuwbouwprojecten.

Afbeeldingen

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak