Federation Tower Moskou

Federation Tower in Moskou is voorzien van onze Mini Canal, met zijn compacte hoogte bljft het uitzicht door de grote raampartijen behouden en zijn de torens voorzien van een supergeleidend en efficiënt verwarmingssysteem.

Federation Tower is een wolkenkrabber in de Russische hoofdstad Moskou bestaande uit twee torens, met het silhouet van twee zeilen. De eerste toren, Vostok (oost), heeft een hoogte van 374 meter (95 etages). De tweede toren, Zapad (west), heeft een hoogte van 242 meter (63 etages). Een groot deel werd gereserveerd voor het Grand Hyatt Moscow, maar de bovenste etages bestaan uit restaurants, een uitzichtplatform en een fitnessclub met zwembad. Het gebouw was gedurende korte tijd het hoogste gebouw van Europa, maar werd nadien hierin overtroffen door een ander Jaga project: Lakhta Center in het Russische Sint-Petersburg.

Extra informatie
Architect
Schweger architekten, Speech, Tchoban Voss Architekten
Oplevering
2017
Type
Overig
Land
Rusland
Product

Feiten en cijfers

  • De wolkenkrabbers zijn voorzien van 16.000 Mini Canals
  • Maximale warmte en een laag energieverbruik
  • Minimale installatiediepte van 9 cm

Mini Canal: supergeleidend en efficiënt

De Mini Canal is met zijn minimale inbouwdiepte van 9 cm ideaal voor gebouwen met grote ramen om koude luchtstromen te voorkomen zonder het uitzicht te belemmeren. Een supergeleidend en efficiënt verwarmingssysteem met een lage waterinhoud en ultrasnelle warmtewisselaar, waardoor maximale warmte en een laag energieverbruik worden gewaarborgd. Er wordt een optimale temperatuur gecreëerd, mede door het toegepaste glas wat de zonnestralen reflecteert. Qua dichtheid benadert het glas de thermische prestaties van een bakstenen muur.

 

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

De afbeeldingen zijn eigendom van Speech.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak