Chicago Roastery Chicago

Verspreid over de meerdere verdiepingen van Starbucks in Chicago, zijn onze in het oog springende Knockonwood radiatoren te vinden.

In 2019 opende 's werelds grootste Starbucks langs de Magnificent Mile in Chicago. Gefactureerd als een "multi-zintuiglijke bestemming van epische proporties", beslaat de Chicago Roastery vijf verdiepingen van het koffieparadijs en nodigt bezoekers uit om de reis van het maken van koffie te ontdekken door d.m.v. aanverwante activiteiten, handgemaakte dranken, gebak en een prachtig uitzicht vanaf het dakterras.

Extra informatie
Oplevering
2019
Type
Overig
Land
USA
Product

Feiten en cijfers

  • De roosterij beslaat ruim 10.000 vierkante meter verspreid over 5 verdiepingen in downtown Chicago
  • Het heeft een 17 meter hoog bronskleurig vat met acht koperen buizen die koffiebonen van de ene naar de andere verdieping transporteren
  • Er wordt een espressomachine van 6500 dollar gebruikt voor een premium koffie-ervaring

Knockonwood steelt de show

Vanwege de focus op het ambacht van koffieproductie, is elk detail zorgvuldig overwogen bij het ontwerp van het gebouw. Ingenieurs kozen voor Jaga’s vrijstaande Knockonwood vanwege zijn natuurlijke esthetische uitstraling en krachtige warmte. Gelegen op de verdiepingen met volledige beglazing, reageert het Knockonwood snel op de temperatuurschommelingen die veel voorkomen in Chicago.

Duurzaamheid

Een andere vereiste voor de radiatoren was dat ze duurzaam moesten zijn. Omdat de units in eetruimtes zouden worden geplaatst waard veel mensen door de ruimte bewegen, moesten ze duurzaam zijn en sterk genoeg zijn om het gewicht van een mens te dragen.

Alvast online een bezoek brengen? Bekijk het gebouw hier van binnen!

 

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak