Hogeschool Utrecht

Voor het oplossen van het probleem van Hogeschool in Utrecht, teveel kou van de grote raampartijen, maakten we naast de Mini Vrijstaand gebruik van een compact product van onze Duitse Jaga collega's. We denken graag buiten de kaders en passen waar nodig onze producten aan om tot een goed eindresultaat te komen, zo ook in deze situatie.

In 2018 werd onze verkoopadviseur Johan van Putten benaderd door Adviesburo S2H omtrent de verwarming in het restaurant van Hogeschool Utrecht. De Hogeschool was niet tevreden over het binnenklimaat, oorzaak: koudeval langs de grote glaspartijen, het toegepaste systeem voldeed niet en Jaga werd gevraagd om mee te denken over een verbetering van de bestaande installatie.

Extra informatie
Installateur
Technisch bureau Feuerstein B.V.
Opdrachtgever
Hogeschool Utrecht
Oplevering
2019
Type
School
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Koudeval verholpen door de juiste combinatie van gevel- en vrijstaande Jaga radiatoren
  • Gevelverwarming haast onzichtbaar door in RAL-kleur gespoten omkastingen
  • In de omkastingen langs de ramen werd het leidingwerk opgenomen voor een zo compact mogelijk geheel

Buiten de kaders

Jaga denkt graag buiten de kaders en past waar nodig haar producten aan om tot een goed eindresultaat te komen, zo ook in deze situatie. Het systeem wat uiteindelijk werd toegepast (OKNO Fassadenverwarming) werd al gebruikt door Jaga in Duitsland en bleek ook voor dit specifieke vraagstuk dé oplossing. De OKNO radiator is afgeleid van de Mini Canal die in vloeren wordt toegepast. De OKNO is door zijn perforatiesleuven aan de onderzijde van de omkasting geschikt voor vrije opstelling. In dit geval langs de gevel op 3 meter hoogte. Door in het toestel extra ruimte te creëren was het mogelijk om het leidingwerk in het toestel op te nemen. De omkasting van de warmtewisselaars werd in de juiste RAL-kleur gespoten waardoor hij mooi geïntegreerd kon worden in het vensterraamwerk. Met zijn onopvallende vormgeving doet hij niets af aan de uitstraling van de mooie, grote raampartijen.

Koudeval verleden tijd

De koude luchtstroom die langs de hoge glaspartij valt wordt onderbroken door de warme luchtstroom van de supersnelle Low-H2O warmtewisselaar in de OKNO gevelverwarming. De OKNO verwarmt de opstijgende luchtstroom zonder het glaswerk op te warmen. Samen met de op de grond opgestelde lage vrijstaande Mini’s is het nu erg behaaglijk om naast het raam plaats te nemen wat voorheen niet het geval was.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak