Low-H2O technologie

De basis van alle Jaga radiatoren is onze Low-H2O technologie. Onze radiatoren zijn daardoor klein en energiezuinig. Sterker nog: ze zijn de zuinigste van Nederland. Optimaal geschikt voor samenwerking met een HR-ketel en warmtepomp. 

De Low-H2O radiatoren van Jaga bevatten tot 90% minder water dan traditionele radiatoren. Een kleine massa warmt veel sneller op dan een grote massa. Bovendien hebben ze geen zware stalen platen die eerst zichzelf moeten opwarmen. De ultramoderne warmtewisselaar van aluminium en koper geeft de warmte meteen door aan de ruimte. Als de temperatuur in de kamer ineens stijgt, vanwege bijvoorbeeld de zon of de oven, reageert de radiator meteen. Zo blijft hij niet onnodig doorverwarmen. De Low-H2O radiatoren zorgen daarom voor meer comfort en een lager energieverbruik op zowel hoge als lage cv-watertemperatuur.

T10 Gelakt Alphafinal HR

Energie besparen

Met onze Low-H2O radiatoren kun je veel energie besparen. Uit onderzoek naar het afgifterendement door Kiwa Technology blijkt dat onze radiatoren 9 tot 16 procent minder energie verbruiken dan plaatstalen radiatoren. Dit komt omdat ze sneller de gewenste temperatuur bereiken en niet onnodig blijven door verwarmen. Minder verspilling dus. Een gemiddelde woning van 140 vierkante meter bespaart al snel 141 kubieke meter gas per jaar. Ook vergeleken met vloerverwarming zijn onze radiatoren minimaal 5 procent zuiniger. 

In onderstaande grafiek vergelijken we de reactiesnelheid van paneelradiatoren t.o.v. Jaga Low-H2O radiatoren. Een plaatstalen radiator van 1000 Watt buffert 650 Wh energie bij regime 55/45/20. Deze warmte kan niet door de thermostaat worden tegengehouden. Wanneer plots de zon schijnt wordt het te warm. De warmtewisselaar van een vergelijkbare Low-H2O radiator buffert slechts 60 Wh energie. De door de CV-ketel geleverde energie wordt onmiddellijk afgegeven aan de kamer en blijft niet onnodig doorverwarmen. Warmte wordt alleen afgegeven wanneer dat nodig is.

Reactiesnelheid Low H20
Reactiesnelheid paneelradiatoren vs. Low-H2O radiatoren

Lager energieverbuik & CO2-uitstoot EPC-reductie tot 0,06!

De Kiwa kwaliteitsverklaring voor de Low-H2O radiator betekent voor de EPG-berekening van een standaard woning een reductie van 0,02 tot 0,06. De besparing op het totale karakteristieke energieverbruik in een woning beloopt dan tot 3000MJ of 84 m3 gas per jaar!

Hoe lager het energieverbruik, hoe lager de CO2 uitstoot. Een besparing van 84 m3 gas per woning betekent een vermindering van de CO2-uitstoot met 173 kg/jaar. Een significante hoeveelheid als je bedenkt dat een gemiddelde auto ca. 1500 km kan rijden voor dezelfde CO2-uitstoot!

"“ Er is een duidelijk verband tussen het gewicht van een radiator, zijn reactiesnelheid en de energiebesparing. ”"

Lager materiaalgebruik = lagere massa

Een kleine massa warmt sneller op dan een grote. Dat is een natuurwet. Low-H2O radiatoren zijn veel lichter én bevatten veel minder water dan andere radiatoren of vloerverwarming. Daarom moeten ze niet eerst zichzelf opwarmen, maar geven ze hun warmte meteen door aan de kamer. De ultramoderne Low-H2O warmtewisselaar van aluminium en koper reageert vele malen sneller dan vloerverwarming of elke andere radiator. Hij blijft ook niet onnodig doorverwarmen wanneer de optimale binnentemperatuur is bereikt. Daarom zorgt de Jaga Low-H2O radiator voor meer comfort met een lager energieverbruik.

Doordat onze Low-H2O radiatoren lichter en kleiner zijn, zijn er ook minder grondstoffen nodig om ze te produceren. Daarnaast hebben de radiatoren een langere levensduur, krijg je 30 jaar garantie op de warmtewisselaar en kunnen ze aan het einde van hun loopbaan volledig gerecycled worden. Goed voor het milieu dus.

Vergelijk energie- en materiaal-efficiëntie voorbeeld voor een warmteafgifte van 1000 Watt bij regime 45/35/20°C

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak