Het Nwe FAXX

In Tilburg is in 2015 het Nwe FAXX-gebouw gerealiseerd als onderdeel van de volledige gebiedsontwikkeling van het Veemarktkwartier. Het Nwe FAXX is ontworpen door Rietveld Architects uit New York en is het meest duurzame gebouw van Tilburg.

Met onze Freedom radiatoren mochten wij een waardevolle bijdrage aan dit project leveren. De Freedoms koelen en verwarmen en ondanks dat ze erg klein zijn van formaat, zijn ze zeer efficiënt in combinatie met elke energiebron. Hoe lager de watertemperatuur, hoe beter de voordelen van de Freedom radiatoren uit de verf komen. Bovendien paste het vrijstaande design perfect bij het ontwerp en het interieur van het gebouw, de kleur werd naar wens aangepast. 

Het gebouw is bekroond met verschillende certificaten. Zo heeft het een BREEAM Excellence certificering ontvangen en is aan het gebouw een groenverklaring verstrekt. Hiermee is dit het meest duurzame gebouw van Tilburg en één van de meest duurzame gebouwen van Nederland.

Extra informatie
Architect
Rietveld Architects New York
Installateur
Dubotechniek Comfortsystemen b.v.
Opdrachtgever
Dubo Techniek Zaltbommel
Oplevering
2015
Type
Kantoor
Land
Nederland
Product

Feiten en Cijfers

  • BREEAM Excellence voor Nwe FAXX
  • Freedom biedt oplossing voor ruimtes met verplaatsbare wanden
  • Het design past perfect bij het ontwerp en het interieur van het gebouw
  • In passende kleuren, aangebracht met milieuvriendelijke, elektrostatische poederlak

Positieve ervaringen

Gedurende een jaar na oplevering van het Nwe FAXX werd het klimaat actief gemonitord waarbij het energieverbruik, het gedrag van gebruikers van het pand en de balans tussen het opwekken en afgeven van de energie nauwlettend in de gaten werd gehouden. Het zelflerende systeem stelde zich steeds bij om optimaal in te spelen op de vraag van warmte en kou aan de verschillende kanten van het gebouw. De resultaten waren heel goed!

De optimale klimaatbeheersing voor dit pand was best complex en ingewikkeld, maar met de huidige oplossing heeft Jaga een positieve bijdrage kunnen leveren aan de uiteindelijke gebruikerservaringen in het pand.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak