DESTILLEERDERIJ PENDERYN Noord-Wales

Een authentiek kostschoolgebouw in Noord-Wales, daterend uit 1882, werd onlangs verbouwd tot een moderne destilleerderij met een bezoekerscentrum. Het architectonische design vroeg om een inventief klimaatsysteem.

Destilleerderij Penderyn, gelegen in Llandudno, Noord-Wales, opende in 2021 na een intensieve verbouwing, haar deuren voor bezoekers uit de omgeving. De voormalige kostschoolgebouwen dateren uit 1882. Als onderdeel van de verbouwing werd aan de voorkant van deze panden een groot glazen gebouw toegevoegd waarin een winkel en een bezoekerscentrum zijn ondergebracht.

Extra informatie
Architect
Archer Humphryes
Installateur
Engineering Services Design (ESD)
Oplevering
2021
Type
Overig
Land
Verenigd Koninkrijk
Product

Feiten en cijfers

  • De Mini Canal heeft een inbouwdiepte van slechts 9 cm
  • De low-H2o technologie vermindert de CO2-uitstoot met 10%
  • Voorzien van Low-H2O technologie die snel kan reageren op schommelingen in temperatuur

Uitdaging

De prachtige glazen voorgevel, van vloer tot plafond, is een echte eyecatcher. Het zorgt voor veel natuurlijk licht. Maar dit design, met veel glas, vraagt om een krachtige klimaatoplossing door het warmteverlies in de winter, maar ook het risico van oververhitting door het binnenkomende zonlicht. Daarnaast zijn er weinig wanden in het pand waarvoor een radiator geplaatst kan worden. Deze drie aspecten samen vormden, naast tijdgebrek de uitdaging binnen dit bouwproject.

Oplossing

Als oplossing is gekozen voor een ruimtebesparende inbouwoplossing: de Mini Canal. Dit is een ondiepe en energiezuinige convector met Low-H2O technologie die snel kan reageren op schommelingen in temperatuur. Door de inbouwdiepte van slechts 9 cm functioneert de Mini Canal goed in gebouwen met grote ramen zonder het uitzicht en het ontwerp van de ruimte te belemmeren.

Montagegemak

Om aan te sluiten bij de architectuur van het pand is gekozen voor matzwarte roosters. Doordat roosters al in deze kleur beschikbaar zijn, zorgde dit voor een enorme tijdsbesparing in het afbouwproces. Daarnaast biedt de Mini Canal veel montagegemak. De convector wordt volledig gemonteerd geleverd en is daardoor direct en gemakkelijk te plaatsen door de installateur. Deze snelle en eenvoudige bevestiging bood veel tijdwinst en besparing op de arbeidskosten tijdens het verbouwen van de destilleerderij.

Afbeeldingen

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak