Volledige renovatie voor een duurzamere woning

Bewoners: Bram en Rose-Mary
Woonplaats: Oud-Beijerland
Woning: Vrijstaand
Soort bouw: Bestaande bouw

Het statige pand in Oud-Beijerland uit 1922 werd vroeger gebruikt als bedrijfspand met daarboven een woongedeelte. Enkele jaren geleden is de bedrijfsruimte verbouwd tot appartement, waardoor het pand nu uit twee separate woningen bestaat. Bram en Rose-Mary pakte de renovatie aan. Bram en Roos knapten zowel de binnen- als de buitenkant van het huis op. Alle onderdelen zijn aangepakt, het pand is volledig in stijl gerenoveerd. Er is extra geïsoleerd, door het plaatsen van nieuwe gevels, glas en nieuwe kozijnen. Zo gaat er geen warmte verloren. Om toch voor voldoende frisse lucht te zorgen zijn er in het gehele pand ventilatieroosters geplaatst voor een natuurlijke ventilatie.

Lage temperatuurverwarming

Ook de radiatoren waren aan vervanging toe. Bram en Rose-Mary hadden twee belangrijke eisen voor de radiatoren. Ten eerste wilden ze graag gebruik maken van lage temperatuurverwarming om energie te besparen in combinatie met een HR-ketel. De tweede eis was dat de radiatoren zo veel mogelijk onzichtbaar moesten zijn. Met deze eisen kwamen ze uit bij Jaga.

Veilige aanraaktemperatuur

Ook in de andere ruimtes is er gekozen voor lage temperatuurverwarming. In de woonkamer is de Strada aan de wand geplaatst. Het strakke en moderne design past mooi in de ruimte. Bram: “Wat ik een hele goede producteigenschap vindt van de Strada is dat het altijd een veilige aanraaktemperatuur heeft. Vooral met kinderen is dit heel fijn.” In de badkamer is er gekozen voor de designradiator Tetra. Het toestel werkt met lage watertemperaturen en heeft een hoge warmteafgifte.

 

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak