Dit is dé koudste ruimte in ons huis

Het blijft een discussiepunt in vele huishoudens; de temperatuur in huis. Is het te koud of is het te warm? Waar de ene Nederlander comfortabel is met 22 graden, is het voor de ander bij 19 graden al warm genoeg. Maar over slapen zijn we het aardig eens. Slapen doen we het liefst in de kou.

In samenwerking met Markteffect lieten we een onderzoek uitvoeren onder 509 woningeigenaren. 70% van de Nederlanders blijkt in een slaapkamer te slapen van maximaal 18 graden. Daarmee is onze slaapkamer de koudste ruimte in huis. Gevolgd door het kleinste kamertje: de toiletruimte.

Voordelen

Volgens diverse onderzoeken brengt slapen in een koude ruimte veel voordelen met zich mee. Je valt sneller in slaap, je slaapt dieper en je blijft er jong uit zien. We zijn dus gezond bezig én vinden die kou ook nog eens aangenaam. Uit ons onderzoek blijkt dat 84% van de ondervraagden comfortabel is met de koele temperatuur. 58% slaapt het liefst met het raam open. Blijkbaar houden we van een lekkere frisse wind door de slaapkamer. Opvallend detail; het zijn vooral de 50-plussers die in de koudste slaapkamers slapen.

Jaga Slaapkamer

Keep it cool

Hoe zorg je ervoor dat het lekker fris blijft in je slaapkamer?

  • Zet regelmatig de ramen en deuren tegen elkaar open om goed te luchten.
  • Zet de verwarming ’s nachts uit of lager. Dit is ook gunstig voor je energierekening.
  • Slaap met het raam open of kies in de zomer voor een klimaatsysteem dat ook kan koelen.
  • Zorg voor voldoende ventilatie. Dit kan ook via ventilatieroosters of via een mechanisch ventilatiesysteem, zoals onze Oxygen2.
Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak