Aan de slag met duurzaamheid

Bewoners: Kim en Bart
Woonplaats: Oud-Beijerland
Woning: Rijwoning
Soort bouw: Nieuwbouw

Kim verhuisde samen met haar vriend Bart naar een nieuwbouwwoning in Oud-Bijerland. Kim en Bart kochten de woning via ‘Ik Bouw Betaalbaar in Oud-Bijerland’. Dit is een initiatief van de gemeente Oud-Bijerland om voor starters via een starterslening een betaalbare woningen te realiseren. “Een leuke woonoplossing voor starters die een betaalbaar eerste gezinshuis willen kopen”, vertelt Kim enthousiast. “Voor een starter zijn het ruime woningen van maar liefst 145 m2. Mijn vriend en ik zijn er erg blij mee.”

Nieuwbouwwoning

Kim: “Als je een nieuwbouwwoning koopt, zijn er tegenwoordig al een hoop eisen en regels als het gaat om duurzaamheid. Voor ons was dit geen enkel probleem, we vonden het zelf namelijk juist belangrijk om het huis zo duurzaam mogelijk te maken. Bij onze nieuwbouwwoning zat standaard een EPC 0,4 label, 7 zonnepanelen op het dak, een warmtepomp en vloerverwarming op de begane grond. Daar waren we al heel erg blij mee. Dat scheelt namelijk enorm in de kosten en het is natuurlijk goed voor het milieu. Maar wij wilden ons huis nóg duurzamer maken. Daarbij vonden we het wel allebei belangrijk dat ons huis naast energiezuinig ook comfortabel zou zijn. En dat is gelukt.”

Duurzaam én comfortabel

“Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat deze al zeer goed geïsoleerd is. Ons huis is bovendien aardgasvrij. Op onze warmtepomp hebben we beneden en boven ook lage temperatuur radiatoren van Jaga aangesloten, zodat we heel snel en flexibel kunnen koelen en verwarmen, ideaal! Om de woning nog duurzamer en vooral comfortabel te maken is er gekozen om 2 vrijstaande Mini radiatoren voor lage temperaturen te plaatsen in de woonkamer. De Mini radiatoren zijn uitgevoerd met het DBE-systeem, waardoor de ruimte in no-time op de juiste temperatuur is. Dit sluit erg goed aan op het leefritme van dit gezin, omdat ze overdag weinig thuis zijn en op deze manier niet onnodig de woning verwarmen. Er wordt alleen verwarmd waar en wanneer dat nodig is, en dat levert een filnke besparing op. Strada Hybrid radiatoren zijn op de verdieping in de slaapkamers en werkkamer geïnstalleerd. Naast de Low-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen, koelt de Strada Hybrid óók iedere ruimte extreem snel. Wel zo comfortabel! Ook bij de verdere inrichting van de woning hebben wij duurzame keuzes gemaakt. We hebben onder andere overal ledverlichting toegepast, we koken elektrisch en hebben een hele zuinige vaatwasser, wasmachine en droger."

Stap voor stap verduurzamen

Kim: “We hebben de Jaga radiatoren tot in de badkamer doorgevoerd, want ook deze ruimte moet zo nu en dan verwarmd worden. Hier kozen we voor een elektrische badkamerradiator om snel te verwarmen. Als ik tips moet geven over je woning verduurzamen, snap ik dat niet iedereen in één keer alles kan aanpakken. Wij hadden het geluk dat we een totaal nieuwe, duurzaam gebouwde woning nóg verder konden verduurzamen. Een andere optie is: je woning stap voor stap verduurzamen. Het isoleren van je woning is een goede stap én ik raad mensen altijd aan om zoveel mogelijk lage temperatuurverwarmingen te installeren. Dit hoeft echt niet meteen op een warmtepomp maar dit kan ook op je bestaande gasketel. Je gaat dit echt merken aan je energierekening!”

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak