Breman Hasselt

Het kantoor van de Breman Installatiegroep in Hasselt is volledig gerenoveerd om het pand te verduurzamen met als doel in 2025 energiepositief te zijn.

De Breman Installatiegroep is een grote speler in de installatiebranche. De Groep installeert bij voorkeur producten die bijdragen aan energiebesparing en verbetering van het milieu. Met als doel in 2025 energiepositief te zijn: er wordt meer energie teruggegeven dan dat het kost aan medewerkers, klanten en aarde. Om hieraan te kunnen voldoen was het noodzakelijk om naar de duurzaamheid van het eigen kantoorpand in Hasselt te kijken.  

Extra informatie
Installateur
Breman
Opdrachtgever
Breman
Oplevering
2017
Type
Kantoor
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • In elke ruimte decentraal verwarmen en koelen
  • Wandmodel Briza 12 en plafondmodel Briza 22 geplaatst in het gehele kantoorpand
  • Vermindering van het energieverbruik

Eisen voor de renovatie

Breman had een aantal eisen voor de renovatie van het kantoorpand. Het pand moest duurzamer worden en het binnenklimaat moest comfortabeler gemaakt worden om in te werken. In een kantoorpand is het belangrijk dat mensen in een prettig binnenklimaat werken en iedereen naar eigen wens de temperatuur kan instellen. Flexibele en snel reagerende systemen zijn daarbij een belangrijke voorwaarde. Om dit te realiseren was er de wens dat elke ruimte decentraal verwarmd, gekoeld en geventileerd zou kunnen worden.

Duurzame oplossingen

Samen met verschillende partijen is er gekeken welke stappen ondernomen moesten worden om het pand te verduurzamen. De eerste stap was het pand beter isoleren, zodat er geen warmte verloren zou gaan. Daarnaast is er gekozen voor het gebruik van een warmtepomp, dit zorgt voor een vermindering van het energieverbruik en minder CO2-uitstoot.

Comfortabel binnenklimaat

Een warmtepomp heeft daarnaast nog meer voordelen. Het biedt de mogelijkheid om te kunnen verwarmen in de winter én te kunnen koelen in de zomer. Ideaal voor warme zomerdagen. Behalve een comfortabele temperatuur, is het ook belangrijk dat er goed geventileerd wordt. Al deze aanpassingen dragen bij aan een fijne werkplek en een gezond binnenklimaat.

Decentraal regelen

Jaga heeft een advies uitgebracht over het toe te passen binnenklimaatsysteem. Er is gekozen voor Briza 12 als wandmodel in de kantoorruimtes en Briza 22 als plafondmodel in de open ruimtes. De Briza is een toestel dat actief kan verwarmen én koelen. Het is geschikt voor aansluiting op laagtemperatuursystemen, zoals een warmtepomp. Dankzij de energiezuinige EC motor verbruikt het toestel minder elektrische energie. Daarnaast kun je bij de Briza kiezen uit een 2-pijps of 4-pijpsuitvoering. Een 4-pijpsuitvoering maakt het mogelijk om in verschillende ruimtes tegelijkertijd te koelen en te verwarmen, doordat deze over twee warmtewisselaars beschikt. Zo kan iedereen per ruimte bepalen welke temperatuur er wordt ingesteld.

De renovatie was een mooi moment om ook het interieur aan te pakken en te moderniseren. Op dit moment overweegt Breman om nog een kantoorpand in Harderwijk op dezelfde manier te renoveren.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak