Eenvoudig en snel installeren Onze tips & tricks

Na het uitkiezen van een radiator, is het tijd om deze te installeren. We hebben alle tips en tricks over het installeren van onze producten verzameld en daarnaast installatie- en gebruikersvideo's opgenomen, om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.

De klimaatverandering eist nieuwe energiezuinige oplossingen voor het verwarmen, koelen en ventileren van gebouwen en woningen. Producten met minder energieverbruik voor een gezond binnenklimaat, met zo min mogelijk schade aan het buitenklimaat. Wij streven ernaar om traditionele systemen zoveel mogelijk te vervangen door alternatieve systemen. Zo zijn onze radiatoren lichter, kleiner en stiller dan traditionele radiatoren en verbruiken ze daardoor minder energie. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar ook nog eens eenvoudig te installeren en makkelijk in gebruik.

Tips & tricks

Ga je meteen aan de slag? Dan hebben we hier alvast een aantal tips.

  • De beste plek om een radiator te plaatsen is onder het raam. Hier is de nodige luchtcirculatie voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de ruimte het best.
  • Maak gebruik van de verpakkingsdoos of een piepschuim blok. Wanneer je de warmtewisselaar hierop legt heb je je handen vrij voor de wandmontage en de juiste afstand tot de vloer.
  • Zorg dat het schroefdraad van het pro-ventiel net door het gat van de kast steekt en plaats de kast. De thermostaatknop krijg je er nu nóg makkelijker op.
  • Draai de thermostaatknop eerst in stand 5 (open) voor je hem monteert.
  • Verwijder de folie pas als je de kast definitief plaatst. Het folie verwijder je door de folie horizontaal in te snijden en weg te trekken.
  • Ontlucht voordat je de kast plaatst, zodat je er makkelijker bij kunt.
  • Gebruik de verpakkingsdoos als bescherming tegen verf/stucwerk na montage.

Nieuwe installatievideo’s

Bovenstaande en nog meer andere tips kun je bekijken in de nieuwe installatievideo’s, de populairste modellen zijn gefilmd. Denk bijvoorbeeld aan de Strada Hybrid, het ventilatiesysteem Oxygen2 en de Tempo radiator.
Naast de installatievideo’s, zijn er ook gebruikersvideo’s te vinden. Hoe maak je bijvoorbeeld een Low-H2O radiator schoon, hoe bedien je de Briza en hoe vervang het Oxygen2 filter? Bekijk hier alle installatie- en gebruikersvideo’s.

 

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak