Zlota 44 Warschau

Met een naam die overeenkomt met het adres, is de Złota 44-toren het hoogste woongebouw in de Europese Unie en ligt in het centrum van de Poolse hoofdstad Warschau. Het gebouw wordt verwarmt door de Mini Canal.

De door Daniel Libeskind ontworpen Złota 44 toren steekt 192 m boven centraal Warschau uit, waardoor dit het hoogste residentiële gebouw van de EU is. Het gebouw zorgt voor een vleugje strakke, 21ste-eeuwse architectuur aan de panoramische skyline van de Poolse hoofdstad. De grote glaspartijen en gebogen vormen waren een enorme uitdaging om het gebouw efficiënt te verwarmen. De Mini Canal bood hier een krachtige, ultraresponsieve maar toch discrete oplossing.

Extra informatie
Architect
Daniel Libeskind
Adviseur
WSP + Arup Warsaw, Poland
Oplevering
2013
Type
Woning
Land
Polen
Product

Feiten en cijfers

  • Met 192 meter het hoogste residentiële gebouw van de EU
  • Mini Canal heeft slechts een hoogte van 9 centimeter
  • De Low-H2O technologie dringt de koolstofuitstoot met 10-15% terug

Mini Canal

De warmtewisselaars kunnen worden ondergebracht in vloerputten van nauwelijks 90 mm diepte, waardoor ze perfect zijn voor gebruik op verschillende verdiepingen en in zwevende vloeren. De Low-H2O technologie van de Mini Canal bespaart op energiekosten en dringt de koolstofuitstoot met 10-15% terug in vergelijking met standaard staalradiatoren.

Perfect passende roosters

De roosters van de Mini Canal kunnen worden aangepast met meer dan 25 verschillende afwerkingen in aluminium, hout en roestvrij staal. In Złota 44 werden de draagbalkjes van de roosters zwart geverfd om het zicht in de put donker te maken en zo harmonieus in de moderne binneninrichting te passen. Het ontwerp van Złota 44 vereiste talrijke speciaal aangepaste verstekhoeken. Hoeken van 90° en 135° zijn standaard leverbaar, op speciaal verzoek ook hoeken van 180°.

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak