Villa Kralingen

Een nieuw duurzaam verwarmingssysteem voor een monumentaal pand in Rotterdam. 

Een prachtig woonhuis van omstreeks 1900 in de Rotterdamse wijk Kralingen werd geheel in stijl gerenoveerd. Bij een dergelijk traject worden veel belangrijke keuzes gemaakt met betrekking tot inrichting en afwerking. Ook de keuze voor een nieuw duurzaam verwarmingssysteem nam de eigenaresse van het statige pand serieus. Ze legde een lijst met eisen en wensen voor aan installateur Marco Verburg. Enthousiast geworden door wat hij tijdens een fabrieksbezoek aan Jaga Climate Designers gezien heeft, stelde Marco de producten van Jaga voor.

Op de benedenverdieping wilde de bewoonster alle radiatoren graag uit het zicht en waar dat kon in de vloer geplaatst hebben. Enerzijds om esthetische redenen, anderzijds vanwege het feit dat er glaspartijen aanwezig zijn die tot op de grond doorlopen. Daarom zijn er fluister stille Clima Canals ingebouwd langs de lange wand in de woonkamer en bij de nieuwe, zwarte kozijnen aan de achterzijde. Clima Canals zijn zeer kleine convectorputten (18 cm breedte en 8 cm diepte) en kunnen koelen en verwarmen.

In de woning zijn ook Clima Canals mooi uit het zicht ingebouwd in de vensterbanken. Ondanks de kleine afmetingen is de Clima Canal een krachtige ventilatorconvector voor koeling én verwarming. Daarnaast is dit toestel fluisterstil en onopvallend in te bouwen.

Extra informatie
Installateur
Loodgietersbedrijf Verburg
Oplevering
2018
Type
Monument / Woning
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Koudeval door grote glaspartijen tot op de grond
  • Duurzaam verwarmen en koelen
  • Oog voor detail: inbouw in vensterbanken en zwart geanodiseerde, aluminium roosters

Radiatoren om mee te koelen

Op de bovenverdieping in de slaapkamers zijn Strada Hybrids geplaatst. Door de LOW-H2O technologie in deze slanke toestellen kan de ruimte energiezuinig worden verwarmd. Daarnaast heeft deze radiator óók het vermogen om een ruimte extreem snel te koelen.

Meedenken is maatwerk

Een esthetisch verantwoord en optimaal functionerend product is bij Jaga altijd het gevolg van goed overleg en meedenken met zowel de installateur als de eindgebruiker. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de roosters op de Clima Canal convectorputten. Deze zijn eerst als monster op locatie getoond aan de bewoonster. Uiteindelijk is er gekozen voor zwart geanodiseerde, aluminium roosters, die geheel in stijl ogen met het in Hongaarse punt gelegde parket en de zwarte kozijnen.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak