Vancouver House Canada

Om alle 49 verdiepingen van het Vancouver House in Canada te kunnen verwarmen én koelen, werd het productieproces van de Clima Canal in onze fabriek aangepast en daarmee een nieuwe variant van deze warmtewisselaar ontwikkeld. Voor deze custom-made binnenklimaatoplossing werden alle zeilen bijgezet!

In 2011 werd Jaga benaderd door ontwikkelaar Westbank om met een ruimtebesparend ontwerp van een verwarmings- en koelingsoplossing te komen. De ontwikkelaar wilde ervoor zorgen dat het gebouw uit zoveel mogelijk verdiepingen zou bestaan, dus de hoogte van de plafonds moest beperkt blijven. Er was daardoor amper ruimte voor leidingwerk en fan coil units, maar hoe moesten de verdiepingen in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden? De adviseur van dit project stond voor een grote uitdaging, gelukkig konden wij de oplossing bieden.

Extra informatie
Architect
BIG
Opdrachtgever
Westbank
Oplevering
2020
Type
Woning
Land
Canada
Product

Feiten en cijfers

  • De totale vloeroppervlakte van de wolkenkrabber is 60.670 m²
  • Het gebouw is 49 verdiepingen hoog
  • Maatwerk Clima Canals toegepast voor verwarming én koeling

Zoeken naar een oplossing

Er waren meerdere prototypes en veel overleg met alle betrokken partijen (waaronder het bestuur, bouwkundig ingenieurs, de werktuigbouwkundig ingenieur en de werktuigbouwkundig aannemer) nodig om tot de uiteindelijke oplossing te komen. Het oorspronkelijke concept was om onze Clima Canal in de betonnen vloeren te plaatsen, dit werd eerder gedaan bij veel projecten in Europa, maar niet in een wolkenkrabber als deze. Vanwege de vele bochten in de gedraaide toren, keurde de bouwkundig ingenieur dit idee af.

Clima Canal op pootjes

Uiteindelijk werd besloten om Clima Canals op de vloer voor de raampartijen te plaatsen. Om de condens op te kunnen vangen, werden ze op pootjes gezet, waardoor er genoeg ruimte onder de warmtewisselaars ontstond. Met daaromheen een mooie, witte omkasting, werden een soort van lage vensterbanken gecreëerd. Samen met raampartijen van hoogwaardig glas en de overstekken aan de buitenzijde die wat schaduw creëren, zorgen deze Clima Canals gedurende het hele jaar voor een optimaal binnenklimaat.

 

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

 

 

 

 

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak