V-Tower Praag

Het hoogste woongebouw in Tsjechië, V Tower, is een luxe wolkenkrabber met appartementen met uitzicht over Praag, de hoofdstad en grootste stad van het land. Om verwarming langs de glazen pui te realiseren, werden Mini Canals in de vloer weggewerkt.

Het hoogste woongebouw in Tsjechië, V Tower, is een luxe wolkenkrabber met appartementen met uitzicht over Praag, de hoofdstad en grootste stad van het land. Het gebouw heeft de vorm van een V en wordt algemeen erkend vanwege zijn duurzame profiel, met de LEED Platinum-certificering - het eerste residentiële project in Europa dat deze certificering behaalt.

Extra informatie
Architect
Radan Hubicka
Adviseur
Ventac
Oplevering
2020
Type
Woning
Land
Tsjechië
Product

Feiten en cijfers

  • Eerste LEED Platinum-woongebouw in Europa
  • Hoogste woongebouw in Tsjechië met 104 meter hoog en 30 verdiepingen in Europa
  • Het gebouw beschikt over 120 appartementen

Mini Canals in de vloer

Met 30 verdiepingen aan uniek gevormde woningen, werd Jaga geselecteerd om verwarming langs de glazen buitenkant te leveren. Vanwege de unieke vorm van het gebouw zijn de Mini Canals met speciale afstandhouders in de vloeren ingebouwd om de lengte aan te passen. In totaal werden 1.650 units gebruikt in het project en uitgerust met houten roosters om naadloos te integreren met de houten vloeren van het gebouw. De units passen niet alleen bij de strakke ontwerpesthetiek van het gebouw, maar hielpen het ook bij het behalen van de doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie.

International Property Awards 2015

Het gebouw ontving tijdens de International Property Awards in 2015 zowel de beste residentiële hoogbouwarchitectuur in Tsjechië als de beste residentiële hoogbouwontwikkeling in Tsjechië in de Europese categorie.

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak