Ulus Savoy Residences

Voor Ulus Savoy Residences in Istanbul werd naast Micro Canal voor maximum warmte, minimum afmetingen en minimaal energieverbruik ook gekozen voor een lage versie van de Strada.

Savoy Residences is gebouwd op de laatste bouwzone van 70.000 m2 in Ulus. Aan het begin leken deze woningen geen bijzonder project te worden in de Ulus vallei. Door de strenge bouwvoorschriften leken de 25 enorme appartementenblokken op de andere projecten in deze streek te gaan lijken. Het uitzicht naar buiten wordt bepaald door een betonnen casco over de ondergrondse verdieping, een verdieping met garages en recreatiezones die verbonden zijn door middel van hellende paden. Dit alles maakt er een ontwerp met karakter van dat uit verschillende onderdelen bestaat en desondanks een mooi geheel vormt.

Extra informatie
Architect
Emre Arolat Architect
Installateur
ISI MAKINA engineering LTD Str
Oplevering
2013
Type
Woning
Land
Turkije
Product

Feiten en cijfers

  • Het bebouwde oppervlak van Ulus Savoy Residences bedraagt 83.000 vierkante meter
  • Het totale project bestaat uit 26 appartementenblokken
  • Er zijn 1.365 Micro Canals en 1.200 Strada's toegepast

Micro Canal

In ruimtes met ramen tot aan de grond is de Micro Canal vloeroplossing veelvuldig toegepast. Maximum warmte, minimum afmetingen én minimaal energieverbruik. Dit vloerinbouwelement is slechts 6 cm diep en 13 cm breed, met kleine maar krachtige Low-H2O warmtewisselaars en stille ventilatoren die nauwelijks groter zijn dan de diameter van een radiatorthermostaat. De ventilatoren zorgen voor een extreem hoge afgifte. Door het gebruik van de nieuwe EC-motoren verbruikt de Micro Canal tot 50 procent minder elektrische energie. 

Strada

Op de plekken waar wel ruimte genoeg was, is ervoor gekozen om een lage versie van de Strada te plaatsen. Deze radiator is beschikbaar in een hoogte vanaf 20 cm en voorzien van onze Low-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen op hoge en lage watertemperaturen.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak