ThyssenKrupp HQ

Het hoofdkantoor van ThyssenKrupp AG is voorzien van 2300 Mini Canals, welke in de kantoren en het atrium geplaatst zijn.

Toen de Duitse multinational, ThyssenKrupp AG, haar operationele hoofdkantoor naar Essen verhuisde, werd het nieuwe hoofdkantoor ontworpen als een architectonisch meesterwerk met een sterke focus op duurzaamheid en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het overkoepelende 'shell-core'-principe, uitgerust met een warmte-absorberende glazen gevel, vereiste een intelligente oplossing om de grote ruimtes effectief te verwarmen - 2.300 Mini Canals waren de perfecte, allesomvattende vloerinbouwoplossing.

Extra informatie
Architect
JSWD Architekten, Köln - Chaix & Morel et Associés
Adviseur
IGK-IGR Ingenieurgesellschaft Kruck mbH
Oplevering
2010
Type
Kantoor
Land
Duitsland
Product

Feiten en cijfers

  • De kantoren beslaan een vloeroppervlak van 3200 m2
  • In totaal zijn 2300 Mini Canals toegepast om de ruimtes te verwarmen
  • Elke Mini Canal heeft een vermogensbereik tot 4184 Watt

Mini Canal

De Mini Canal wordt meestal geïnstalleerd in vloerputten van 90 mm tot 190 mm diepte, maar voor dit project hebben we deze aangepast en op specifieke dieptes gemaakt. Na installatie had ThyssenKrupp de keuze tussen 25 verschillende houten en metalen roosters om de hedendaagse esthetiek van het gebouw voort te zetten.

Low-H2O technologie

In overeenstemming met de duurzaamheid van het gebouw, beschikken onze toestellen over de energiebesparende Low-H2O technologie. De Low-H2O warmtewisselaars zorgen voor een zeer efficiënte verwarming, met slechts een tiende van de hoeveelheid water die nodig is voor een standaard paneelradiator. Elke Mini Canal genereert meer dan voldoende warmte (met een vermogensbereik tot 4.184 Watt) voor alle kantoren en het atrium, die vlak achter de grote raampartijen liggen.

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak