The Quadrant:MK NETWORK RAIL

In het hart van de Britse spoorwegactiviteiten staat The Quadrant in Milton Keynes. Het nieuwe hoofdkantoor van Network Rail is een opmerkelijk complex dat meer dan 3.000 mensen samenbrengt onder één dak en werd ontworpen en gebouwd om de 'BREEAM Excellent' beoordeling te behalen. Er werd meer dan 1,25 kilometer Mini Canal toegepast.

In 2015 won The Quadrant:MK het Nieuwbouwproject van het Jaar (waarde van meer dan £ 10 miljoen) op de CIBSE Building Performance Awards. Network Rail wilde niet inboeten aan duurzaamheid, de onderneming streeft naar milieuvriendelijkheid en de talrijke ‘groene’ eigenschappen van het gebouw weerspiegelen dit voornemen. ‘Levende daken’, opnieuw gebruikt regenwater, verduisterd glas en talrijke laadpunten voor elektrische voertuigen zijn slechts enkele van de milieuvriendelijke aspecten van The Quadrant:MK. Door deze duurzame aanpak kon het project BREEAM Excellent gecertificeerd worden.

Extra informatie
Architect
GMW Architects
Adviseur
URS
Oplevering
2012
Type
Kantoor
Land
Verenigd Koninkrijk
Product

Feiten en cijfers

  • In 2015 won The Quadrant:MK het Nieuwbouwproject van het Jaar
  • De kantoren hebben een totale oppervlakte van 400.000 m2
  • Er werd meer dan 1,25 kilometer Mini Canal geïnstalleerd

Mini Canal

Bij de keuze van een fabrikant om duurzame en energie-efficiënte verwarmingssystemen te leveren, was Jaga de vanzelfsprekende optie. Er werd meer dan 1,25 kilometer Mini Canal geïnstalleerd in The Quadrant:MK, langs de grote glaspanelen die op alle verdiepingen te vinden zijn. De plaatsing van de Mini Canals voorkomt condensatie en ongewenste tocht, wat het comfort van de aanwezigen in het gebouw op elk ogenblik waarborgt.

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak