Tanzende Turme Hamburg

Een opvallend gebouw in Hamburg, in de volksmond de "dansende torens" genoemd, is voorzien van Jaga convectoren Mini Canal en Mini Vrijstaand.

Net buiten het centrum van Hamburg, de op een na grootste stad van Duitsland, hoef je alleen maar omhoog te kijken om de Tanzende Türme, ook wel Tango Türme genoemd, te zien. Dit multifunctionele gebouw heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de MIPIM Award in 2014 voor de beste Office and Business Development en BDA Architecture Prize (3e plaats) in 2012, het omvat kantoren, restaurants en een nachtclub.

Extra informatie
Architect
BRT- Bothe, Richter Teherani
Opdrachtgever
Ed. Züblin AG
Oplevering
2012
Type
Overig / Kantoor
Land
Duitsland
Product

Feiten en cijfers

  • Het gebouw heeft een vloeroppervlak van ruim 60.000 vierkante meter
  • Het heeft talloze prijzen gewonnen en is LEED Gold gecertificeerd
  • Er zijn ruim 1600 units toegepast in het hele gebouw

Staal en glas

Lokaal erkend als de "dansende torens", wat dit gebouw zo uniek maakt, is de opvallende gebogen gevel van staal en glas. Het beschikt over externe LED-stripverlichting en is uitgerust met een orkaanbestendig omkeervenster.

Energie efficiënt profiel

Jaga producten werden geselecteerd vanwege hun energie-efficiënte profiel, omdat ze werken met Low-H20 technologie en punten hebben verdiend voor de LEED Gold-certificering van het gebouw. Er zijn 1.591 Jaga Mini Vrijstaande convectoren langs de glazen gevel geplaatst om warmteverlies te beperken. Elke unit is uitgerust met een ultra-responsieve warmtewisselaar om maximaal comfort te garanderen. 61 Mini Canal-units zijn in de vloeren verwerkt en zorgen voor een extra bron van discrete, maar krachtige warmte.

Wat houdt een LEED Gold-certificering in?

LEED bestaat sinds 1998 en is ontwikkeld door de United States Green Building Council (USGBC). LEED kent punten toe aan elk kenmerk in verschillende gebouwcategorieën dat als “groen” kan worden aangemerkt. LEED gaat expliciet uit van Amerikaanse regelgeving en Amerikaanse referenties. Het LEED-keurmerk wordt in de Verenigde Staten erkend als het bewijs dat het gebouw milieuverantwoordelijk is. Afhankelijk van de puntenscore kunnen de volgende beoordelingen verkregen worden: Certified, Silver, Gold en Platinum. Het programma is gebaseerd op de BREEAM-methodiek.

 

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

De interieurafbeeldingen die eigendom zijn van Kirsch & Lütjohann

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak