Strabag Haus

Strabag Haus in Wenen, Oostenrijk, is een spectaculair centrum voor hedendaagse kunst en bovendien het hoofdkantoor van het toonaangevende bouwbedrijf Strabag.

Het voornaamste kenmerk van dit gebouw van 14 verdiepingen is het zwevende huis dat is ingewerkt in de structuur van het gebouw, waardoor het één van de uniekste en opvallendste gebouwen van de Oostenrijkse hoofdstad is. Nog een onderscheidend kenmerk is de nagenoeg volledig glazen buitenkant, die voor een forse uitdaging zorgde op het gebied van efficiënte verwarming van het gebouw.

Extra informatie
Architect
Hoffmann-Janz Vienna Oostenrijk
Opdrachtgever
Strabag
Oplevering
2003
Type
Overig
Land
Oostenrijk
Product

Feiten en cijfers

  • Mini Canal is gespecialiseerd in het voorkomen van tocht en circuleert de warmte efficiënt dankzij de maximumafgifte van 4184W
  • Mini Canal verbruikt 10-15% minder energie dan standaard plaatstaalradiatoren
  • De bijpassende roosters zijn verkrijgbaar in 25 verschillende afwerkingen

Mini canal

Om eventueel warmteverlies door de glasgevel tegen te gaan, werd voor onze Mini Canal gekozen om de vestibule te verwarmen. De Mini Canal is gespecialiseerd in het voorkomen van tocht en circuleert de warmte efficiënt dankzij de maximumafgifte van 4184W. Bovendien is de Mini Canal voorzien van de innovatieve Low-H20 technologie, waardoor deze uiterst responsieve verwarmingseenheid 10-15% minder energie verbruikt dan standaard plaatstaalradiatoren.

Modern interieur

In lijn met het moderne interieur worden de verwarmingseenheden discreet geïnstalleerd in sleuven in de vloer met een diepte van 90-190 mm, waardoor een gevoel van ruimte en openheid ontstaat voor zowel het personeel als bezoekers. Deze verwarmingseenheden zijn uitgerust met roestvrijstalen roosters, met een keuze uit 25 afwerkingen, waardoor ze stijlvol worden afgedekt en nauwelijks zichtbaar zijn.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak