Sancta Maria Mavo ’s-Hertogenbosch

De Sancta Maria Mavo is de eerste school in Den Bosch die aan de BENG-eisen voldoet. Het gebouw is volledig gerenoveerd tot een duurzaam schoolgebouw, onze Low-H2O Tempo radiatoren met DBH voor verwarming én koeling zijn toegepast.

Met de oplevering van het gerenoveerde pand is de Sancta Maria Mavo de eerste school in Den Bosch die aan de BENG-eisen voldoet. Het kenmerkende gebouw uit 1958 is geheel vernieuwd. Om aan te sluiten op de onderwijseisen is het gebouw van meer comfort voorzien en verduurzaamd. Hiervoor zijn onze Low-H2O Tempo radiatoren met DBH geplaatst voor verwarming én koeling.

Extra informatie
Architect
Voss Architecten Eindhoven
Installateur
Immens Installatietechniek Sint Michielsgestel
Opdrachtgever
Schoolbestuur Sancta Maria Mavo
Adviseur
Sweegers en de Bruijn
Oplevering
2020
Type
School
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Eerste BENG schoolgebouw in ’s-Hertogenbosch.
  • Karakteristiek pand compleet verduurzaamd.
  • Tempo radiatoren met DBH voor verwarmen en niet-condenserend koelen.

Vernieuwing schoolgebouwen

Het bestaande pand was aan een opfrisbeurt toe. De gemeente stelde geld beschikbaar voor een duurzame verbouwing van het schoolgebouw. De gehele gebouwschil is geïsoleerd en is er overal triple glas toegepast, op het dak zijn zonnepanalen geplaatst. Waar mogelijk zijn de oorspronkelijke materialen (her)gebruikt. Ook is er een stuk bijgebouwd. Dit biedt ruimte om met het nieuwe onderwijsconcept te werken. Het gebouw is van het gas af, dankzij de warmtepompinstallatie in combinatie met de laag temperatuurverwarming.

Speciale penseelroosters

In de gehele school zijn de Tempo radiatoren met DBH geïnstalleerd. Er is een combinatie gemaakt van wandmodellen en vrijstaande modellen. De radiatoren bevinden zich op plaatsen waar veel leerlingen komen, hiermee is rekening gehouden bij het ontwerp. Zo zijn de voorpanelen mooi strak en uitgevoerd in tijdloos wit. Om ervoor te zorgen dat er geen kleine voorwerpen tussen de roosters aan de bovenkant van de radiatoren vallen, zijn er speciale penseelroosters ontwikkeld. Een mooi voorbeeld van het maatwerk dat we kunnen leveren.

Emissievrije warmtepompinstallatie

De Tempo is de duurzaamste radiator van Nederland. Dankzij de upgrade met DBH is het mogelijk om ook niet-condenserend te koelen met deze radiator. Zo is er ook in de zomer in elke ruimte in de school een comfortabele temperatuur. DBH zorgt daarnaast voor een boost in het vermogen, zowel voor het verwarmen als voor het koelen. Het upgraden met DBH is de eenvoudigste weg naar een emissievrije warmtepompinstallatie.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak