Renovatiewoning Oud-Beijerland

Het statige pand in Oud-Beijerland uit 1922 is volledig in stijl gerenoveerd. De bewoners knapten zowel de binnen- als de buitenkant op, tot een eigentijdse woning met een comfortabel binnenklimaat.

Het statige pand in Oud-Beijerland uit 1922 werd vroeger gebruikt als bedrijfspand met daarboven een woongedeelte. Enkele jaren geleden is de bedrijfsruimte verbouwd tot appartement, waardoor het pand nu uit twee separate woningen bestaat. Bram en Rose-Mary pakte de renovatie aan.

Extra informatie
Opdrachtgever
Bram en Rose-Mary
Oplevering
2016
Type
Woning
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Volledige renovatie voor een duurzamere woning
  • Inbouwoplossingen prachtig verwerkt
  • Lage temperatuurverwarming om energie te besparen

Verduurzamen in stijl

Bram en Rose-Mary knapten zowel de binnen- als de buitenkant op. Alle onderdelen zijn aangepakt. Er is extra geïsoleerd, door het plaatsen van nieuwe gevels, glas en nieuwe kozijnen. Zo gaat er geen warmte verloren. Om toch voor voldoende frisse lucht te zorgen zijn er in het gehele pand ventilatieroosters geplaatst voor een natuurlijke ventilatie.

Lage temperatuurverwarming

Ook de radiatoren waren aan vervanging toe. Bram en Rose-Mary hadden twee belangrijke eisen voor de radiatoren. Ten eerste wilden ze graag gebruik maken van lage temperatuurverwarming om energie te besparen in combinatie met een HR-ketel. De tweede eis was dat de radiatoren zo veel mogelijk onzichtbaar moesten zijn. Met deze eisen kwamen ze uit bij Jaga.

Inbouw oplossingen

Samen met de bewoners is er gekeken naar de beste oplossing voor dit vraagstuk. Om aan alle eisen te voldoen, is er gekozen voor de wandinbouw van Jaga in alle slaapkamers. De wandinbouw maakt gebruik van de Low H20 technologie. De ultramoderne warmtewisselaar van aluminium en koper geeft de warmte meteen door aan de ruimte. In combinatie met een HR-ketel op een lage water temperatuur van maximaal 50 graden wordt er veel energie bespaard. Daarnaast is het toestel mooi ingebouwd in de vensterbanken of in een ombouw.

"Het fijnst aan de woning is dat er nu een comfortabel binnenklimaat is. De warmte wordt gelijkmatig verspreid over alle ruimtes en voelt prettig aan."

Veilige aanraaktemperatuur

Ook in de andere ruimtes is er gekozen voor lage temperatuurverwarming. In de woonkamer is de Strada aan de wand geplaatst. Het strakke en moderne design past mooi in de ruimte. Bram: “Wat ik een hele goede producteigenschap vindt van de Strada is dat het altijd een veilige aanraaktemperatuur heeft. Vooral met kinderen is dit heel fijn.” In de badkamer is er gekozen voor de designradiator Tetra. Het toestel werkt met lage watertemperaturen en heeft een hoge warmteafgifte.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak