Piet Hein Eek Hotel

Op Strijp-R in Eindhoven is het onderkomen van Piet Hein Eek te vinden. Onze klimaattoestellen zorgen voor een optimaal binnenklimaat in de hotelkamers.

In Eindhoven, op Strijp-R, bevindt zich de oude keramische werkplaats van Philips. Het uit de jaren vijftig van de vorige eeuw daterende gebouw is sinds 2010 het onderkomen van Piet Hein Eek en een aantal andere creatieve bedrijven en designstudio’s.

De creatieve broedplaats trekt mensen uit de directe omgeving, maar ook van heinde en verre. Om de beleving compleet te maken is onlangs het Piet Hein Eek Hotel gerealiseerd. De door diverse kunstenaars ingerichte 13 kamers, zorgen ervoor dat gasten zich helemaal onder kunnen dompelen in de wereld van Piet Hein Eek.

Extra informatie
Architect
Eek en Dekkers
Installateur
Van Den Hoff Installatiebedrijf b.v.
Opdrachtgever
de Bezittingen van Piet Hein Eek BV
Oplevering
2021
Type
Overig
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Briza 22 is voorzien van nieuwste EC-motoren van EBM-PAPST
  • Werkt door 0 tot 10 Volt sturing met de nieuwste domoticasystemen
  • Actief verwarmen in de winter en koelen in de zomer

Briza 22

Veel van de meubels en details in de hotelkamers werden in eigen werkplaats ontwikkeld en zorgen voor het typische Piet Hein Eek gevoel. Om het optimale binnenklimaat te kunnen creëren in de hotelkamers, werd de expertise van Van den Hoff Installatiebedrijf erbij gehaald. Er werden verschillende binnenklimaatoplossingen besproken, uiteindelijk bleek de Briza22 plafondinbouw met energiezuinige EC-motor de beste keuze.

Koelen en verwarmen in één

De functie van verwarmen én koelen in één product, zorgde voor veel enthousiasme bij Piet Hein Eek. De krachtige Briza22 is op alle kamers toegepast en vakkundig weggewerkt boven de entree. Niet zichtbaar dus, maar met een groots effect! Per kamer is de gewenste temperatuur te regelen d.m.v. een kamerthermostaat. De kamers zijn snel op temperatuur, wat voor een hotel een must is. Achter de Briza schuilt warmtewisselaar, gecombineerd met een zeer stil dynamisch systeem. Omdat de kamers zich onder een plat dak begeven, is de mogelijkheid tot koelen noodzakelijk, in de zomer zou de temperatuur anders te hoog oplopen. Met actief verwarmen in de winter en koelen in de zomer, is een optimale binnentemperatuur in de kamers het hele jaar door gegarandeerd.

Afbeeldingen

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak