Parc Glorieux

Harmonie tussen oud en nieuw, daar ging het om bij de herontwikkeling van Parc Glorieux. Het voormalige klooster Mariaoord – een Rijksmonument – is gerestaureerd en verbouwd tot 32 prachtige, karakteristieke appartementen.

Met deze ingreep heeft het gebouw een nieuw en duurzaam leven gekregen. Bijna alle appartementen bestaan uit een historisch deel en een nieuw, aangebouwd gedeelte. Ze zijn voorzien van het modernste wooncomfort en hebben een luxe afwerking. Waar mogelijk zijn de sobere maar klassieke elementen behouden.

Extra informatie
Installateur
Kuijpers Installatie
Opdrachtgever
Hazenberg B.V.
Oplevering
December 2013
Type
Woning / Monument
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Voormalige klooster Mariaoord is gerestaureerd en verbouwd tot 32 duurzame appartementen
  • Geheel in de stijl van het gebouw zijn in alle woningen Jaga radiatoren geïnstalleerd
  • Iedere radiator haalt afzonderlijk verse buitenlucht via de gevel naar binnen

Ventileren in een Rijksmonument

Bouwteampartner Hazenberg stond voor de uitdaging om binnen de richtlijnen voor een Rijksmonument een energiezuinige installatie te ontwerpen voor verwarming en ventilatie. Gekozen is voor het decentrale verwarmings- en ventilatiesysteem Oxygen van Jaga. Daarbij haalt iedere radiator afzonderlijk verse buitenlucht direct via de gevel binnen. Er zijn speciaal ontworpen boormallen gebruikt om die toevoer vrijwel onzichtbaar te maken en de monumentale gevel zoveel mogelijk te ontzien.

Geheel in de stijl van het gebouw zijn in alle woningen Tempo radiatoren geïnstalleerd. De bewoners konden daarnaast als meerwerk in de badkamer kiezen voor de strakke Strada radiator en designradiator Tetra.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak