Nhow Amsterdam RAI

Het hotel is gelegen op het RAI-complex: in de driehoek van de Europa Boulevard, de snelweg A10 en de RAI. Een uniek hotel waar hedendaagse kunst, design en culturele expressies de culturele smeltkroes weerspiegelen die de stad Amsterdam altijd al geweest is. Het iconische ontwerp van het hotel is getekend door de architecten van OMA, opgericht door de wereldberoemde Rem Koolhaas.

Begin 2020 heeft het grootste nieuwbouw hotel van de Benelux Nhow Amsterdam met 650 kamers haar deuren geopend. Het hotel is maar liefst 91 meter hoog en telt 26 lagen, waarvan twee verdiepingen ondergronds en 24 bovengronds. In 2016 is het bouwteam van start gegaan en in 2017 ging de eerste schop de grond in. De verdraaiing van de drie driehoeken is een verwijzing naar het reclamebord ‘Het Signaal’ van de RAI, waar het hotel pal naast staat.

Extra informatie
Architect
OMA Amsterdam
Installateur
Tecco Group Schinnen
Oplevering
2020
Type
Hotel
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Mini Canal en Mini Vrijstaand voorkomen koudeval langs de vele, grote raampartijen
  • Geen straling naar het achterliggende glas en dus géén warmteverlies
  • Een BREEAM-project qua duurzaamheid en energie efficiëntie

BIM gemoduleerd

De luchtbehandeling bestaat uit allerlei verschillende systemen, die in BIM gemoduleerd zijn. BIM, dat staat voor Building Information Modeling, is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Bij dit hotel is extra aandacht besteed aan energiezuinig bouwen, het niveau ligt hoog boven de wettelijke eisen. Met onze Mini Vrijstaand en Mini Canals met designroosters leverden we een mooie bijdrage aan dit grote en duurzame project.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak