Hoofdkantoor Karl Lagerfeld

Modehuis Karl Lagerfeld besloot in 2019 haar hoofdkantoor te verhuizen van Parijs naar het rijksmonument ‘de Zonnewijser’ in Amsterdam. Het pand is volledig in stijl gerenoveerd en zo veel als mogelijk verduurzaamd. De klimaatsystemen van Jaga zijn in het gehele pand te vinden.

Amsterdam staat op de vierde plek van belangrijkste Europese modesteden. Het is dan ook niet voor niets dat het hoofdkantoor van Modehuis Karl Lagerfeld in 2019 besloot te verhuizen van Parijs naar de Herengracht in Amsterdam, om daar in het gerenoveerde rijksmonument ‘de Zonnewijser’ te vestigen. Het pand is volledig in stijl gerenoveerd en zo veel als mogelijk verduurzaamd. De ventilatorconvectoren van Jaga zijn in het gehele pand van 2.300 vierkante meter te vinden.

Extra informatie
Installateur
H2O Installatietechniek, Woerden
Oplevering
2019
Type
Kantoor
Land
Nederland
Product

  • Duurzaam rijksmonument met energielabel A+
  • Laag temperatuur radiatoren voor koelen en verwarmen
  • In stijl gerenoveerd dankzij inbouwoplossingen van Jaga

Duurzaam gerenoveerd

Het rijksmonument ‘de Zonnewijser’ komt uit het jaar 1772 en is in stijl gerenoveerd. Een belangrijk aandachtspunt voor de renovatie was dat de verduurzaming aan de eisen van het rijksmonument moest voldoen. Het pand is zo goed mogelijk geïsoleerd. Er is gekozen voor een lucht/water warmtepompen die op het dak is geplaatst. De warmtepompen zijn mooi weggewerkt en niet vanaf de straatkant te zien. Dankzij enorme inspanningen, innovatieve oplossingen en alle aanpassingen heeft het pand uiteindelijk energielabel A+ gekregen. Dit is erg uitzonderlijk voor een monumentaal grachtenpand.

Klassieke stijl

Een belangrijke eis in het kantoorpand was dat er een comfortabel binnenklimaat zou komen en dat de ruimtes gekoeld, geventileerd en verwarmt konden worden. Er is gekozen voor de lage temperatuur radiatoren van Jaga die kunnen koelen én verwarmen. Daarnaast is er een nieuw centraal ventilatiesysteem geplaatst. In het gehele pand is rekening gehouden met de bouwstijl en zijn de radiatoren o.a.  in bestaande vensterbanken geplaatst of weggewerkt in de vloer. De enorme balzaal in het pand is volledig in de oude stijl gebleven en wordt gebruikt voor presentaties of modeshows. De krachtige Briza 22 is hier weggewerkt in de vensterbanken. De entree is in een grote ruimte met glas tot aan de grond. Hier zijn de ondiepe Mini Canal Hybrids geplaatst in de vloer, waardoor het vrije uitzicht door de grote glaspartijen is gebleven.

Moderne uitstraling

In de kantoorruimtes is gekozen voor een moderne en strakke uitstraling. Bijpassend zijn daar de Briza 12 radiatoren geplaatst aan de wand. Briza is het slankste type op de markt met grote vermogens op het gebied van zowel koeling als LT verwarming. Op de bovenste verdieping in het restaurant zit op meerdere plekken de Briza 22 in het plafond.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak