Hotel Vanden Meersche

Hotel Vanden Meersche, gelegen te Gent, is een imposant pand uit de 18de eeuw en volledig gerestaureerd en voorzien van onze Mini Canal Hybrid.

Het Hotel Vanden Meersche, gelegen te Gent, is een imposant pand uit de 18de eeuw dat genoemd werd naar één van zijn eerste eigenaars. De herenwoning heeft een indrukwekkend interieur met vele wand- en plafondschilderingen. Het hotel was van 1892 tot 2003 eigendom van zusters die het pand uitbaatten als bejaardentehuis. Nadien werd Hotel Vanden Meersche volledig gerestaureerd en kreeg naast een woonfunctie ook enkele publieke functies.

Extra informatie
Architect
ABETEC nv
Installateur
ZAMAN Yves & Co
Oplevering
2020
Type
Hotel
Land
België
Product

Feiten en cijfers

  • De oppervlakte van het pand bedraagt 2.195m²
  • Geen enkel toestel mocht wegens strenge eisen in de vloer of tegen de wand geplaatst worden
  • Onze vloerinbouwtoestellen zijn verwerkt in de vensterbanken

Strenge eisen

Gezien de historische waarde van dit gebouw was de architect van de renovatie op zoek naar de meest geschikte HVAC-oplossing die aan de strenge eisen van geklasseerde woningen zou kunnen voldoen. Zo mocht geen enkel toestel in de vloer of tegen de wand geplaatst worden, om zo het historische karakter te bewaren. Onze ingenieurs bedachten samen met de klant de meest ideale oplossing: onze vloerinbouwtoestellen verwerkt in de vensterbanken. Zo werd niet geraakt aan de historische pracht en praal, maar werd het pand wel voorzien van energiezuinige verwarming, dankzij deze op maat gemaakte Jaga radiator.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak