Hotel Modez

Voor het Mode Hotel Modez in Arnhem is gekozen om gebruik te maken van een combinatie van onze Oxygen2 en Briza. Zo zijn alle hotelkamers voorzien van een passende koelings-, verwarmings- en ventilatieoplossing.

Hotelconcept door Piet Paris

In 2012 is het Hotel Modez in Arnhem geopend. Studio Piet Paris bedacht het unieke hotelconcept, ontwierp het logo en is verantwoordelijk voor de art direction. Voor de inrichting van de 20 kamers heeft Paris een aantal Nederlandse modeontwerpers gevraagd, van wie een groot deel studeerde aan de Arnhemse kunstacademie of een atelier heeft in de stad. Naast de modevormgeving maken ambacht en productontwerp een belangrijk deel uit van de inrichting van het hotel. Ruim dertig Nederlandse modeontwerpers en vormgevers verbinden hun naam aan een kamer en bedachten verrassende concepten die hun stijl karakteriseren.

Extra informatie
Architect
NEXIT architecten (artdirection Studio Piet Paris)
Installateur
Rouweler Installatietechniek
Opdrachtgever
Volkshuisvesting Arnhem
Oplevering
2012
Type
Hotel
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Hotelconcept door Piet Paris
  • Aangename temperaturen in zomer en winter
  • De temperatuur op iedere hotelkamer afzonderlijk regelbaar

koeling in de zomer verwarming in de winter

Een duurzame en energieverantwoorde installatie zorgt het hele jaar rond voor de juiste temperatuur in de hotelkamers; koeling in de zomer en verwarming in de winter. De Briza 12 is in alle hotelkamers toegepast, de toevoeging van Oxygen2 in de toestellen zorgt gedurende alle seizoenen voor voldoende ventilatie. De Briza's werden ingepakt met speciale radiatorstickers, waardoor ze steeds perfect opgaan in het design van de verschillende kamers.

CO2-sensoren voorkomen energieverspilling

In elke kamer van het hotel hangt een CO2-sensor die, bij een te hoog CO2-gehalte, het systeem aanstuurt tot extra buitenlucht ventilatie. Zo is er altijd verse lucht wanneer het nodig is en is er geen energieverspilling door onnodige ventilatie. Door middel van het zogenaamde “bus systeem” staat alles, met betrekking tot het binnenklimaat, met elkaar in contact en wordt het ventilatiesysteem luchtzijdig in balans gehouden.
Elke kamer beschikt bovendien over een eigen bedieningsdisplay, waarmee men het binnenklimaat zelf kan regelen. Vanuit een centrale plaats in het hotel kan het gehele binnenklimaat verzorgd worden, zowel van alle kamers, als van de openbare ruimtes in het hotel.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak