Galerijwoningen Alferbos

Alle verwarmingssystemen van de woningen zijn tijdens een renovatie vervangen door energiebesparende oplossingen van Jaga in combinatie met gasabsorptiewarmtepompen.

In november 2012 zijn de 244 galerijwoningen aan het Alferbos volledig gerenoveerd. Met werkzaamheden als het vernieuwen van de plintleidingen, het plaatsen van een nieuwe collectieve verwarmingsinstallatie, het isoleren van de borstwering en het schilderen van buitenwerk zijn alle woningen geheel aangepast. De renovatie heeft niet alleen een positief esthetisch resultaat opgeleverd, het heeft ook een positief effect op de energiebesparing.

Alle verwarmingssystemen van de woningen zijn vervangen door energiebesparende oplossingen van Jaga, namelijk de Low-H2O radiatoren, in combinatie met gasabsorptiewarmtepompen. Deze warmtepompen leveren een forse energiebesparing op, dat goed past in het energiebeleid van deze woningbouwvereniging. Nu al is er in Alferbos een significante vermindering op het gasgebruik gerealiseerd.

De Jaga radiatoren bestaan uit duurzame koperen buizen en aluminium lamellen. Door hun geringe waterinhoud (10% van een gewone radiator) reageert het water veel sneller op de vraag naar warmte. Kortom, de Low-H2O techniek zorgt voor snellere opwarming, is energiebesparend en de temperatuur blijft in alle ruimten perfect onder controle, terwijl het comfort-, leefbaarheids- en afwerkingsniveau van de woning significant wordt verhoogd. Een ander voordeel van Jaga Low-H2O is dat ze licht in gewicht zijn, maar ook dat ze makkelijk te monteren, eenvoudig te transporteren en snel te installeren zijn.

Extra informatie
Installateur
Spijker Klimaatservice
Opdrachtgever
Woningbouwvereniging De Goede Woning
Oplevering
2012
Type
Woning
Land
Mederland
Product

Feiten en cijfers

  • 244 galerijwoningen volledig gerenoveerd
  • Verwarmingssysteem vervangen door energiebesparende oplossingen van Jaga
  • Jaga Low-H2O radiatoren zijn licht in gewicht, makkelijk te monteren, eenvoudig te transporteren en snel te installeren

Jaga Tempo

Men heeft voor dit project gekozen voor het type Tempo. Deze wandradiator is elegant en uitgevoerd met een geïntegreerde energiemeter. De lage cv-watertemperaturen worden opgewekt door een zogenoemde gasabsorptiewarmtepomp. De maximale aanvoertemperatuur van dit systeem bedraagt 70°C.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak