Fort McMurray International Airport

Ruim 400 meter aan Mini Canals langs de glaspartijen in nieuwe terminal van Fort McMurray International Airport

Het Fort McMurray vliegveld in Canada heeft in 2014 een terminal bijgebouwd, om op jaarbasis 1.5 miljoen bezoekers te verwerken. De terminal is 15.000 vierkante meter groot met voornamelijk glazen gevels.

Er zijn meerdere zaken waarmee rekening gehouden moest worden bij het ontwerp van de terminal. Ten eerste moet de gehele terminal voorzien moeten worden van een aangename temperatuur. Daarnaast zou er een verwarmingsoplossing over de volledige breedte van de terminal geplaatst moeten worden, om de kou van de ramen tegen te houden. Tenslotte zou deze verwarming op een lage watertemperatuur moeten functioneren.

Extra informatie
Architect
OMB
Oplevering
2014
Type
Overig
Land
Canada
Product

Feiten en cijfers

  • Koudeval langs grote glaspartijen opvangen
  • 400 meter aan Jaga Mini Canals
  • Zwart geanodiseerde, aluminium roosters

Mini Canals

Om aan deze eisen te voldoen, is er gekozen voor Jaga's Mini Canals. Deze inbouwoplossing maakt gebruik van onze ultra geleidende Low-H20 techniek, waarbij tot 90% minder water wordt gebruikt dan bij conventionele radiatoren. Er is in totaal 400 meter aan Mini Canals geplaatst langs de glaspartijen, uitgerust met zwarte roosters van geanodiseerd aluminium. De convectorputten zorgen voor een gelijkmatige, aangename verwarming die goed op de verschillende situaties van het binnenklimaat kan anticiperen.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak