Energiesprong Montferland

Deze zeer energiezuinige woningen konden worden gebouwd dankzij een ambitieuze samenwerking tussen woningstichting, overheden, bedrijven, onderwijs en (toekomstige) bewoners. Een uniek project wat met veel enthousiasme van alle betrokken partijen tot stand is gekomen.

De woningen zijn uitermate energiezuinig tot zelfs energieneutraal. Zo zijn ze zeer goed geïsoleerd door het gebruik van drievoudige beglazing. Het verwarmen en koelen in de woningen gebeurt via lagetemperatuurverwarming. Daarnaast is er een douche met warmteterugwinning en zijn er pv-panelen geïnstalleerd.

In de woningen zijn Low H2O-radiatoren van Jaga toegepast: de Strada met Dynamic Boost. Low H2O-radiatoren beschikken over een supergeleidende en ultrasnelle warmtewisselaar. Dit resulteert in een lager energieverbruik en maximale warmteafgifte. De combinatie met Dynamic Boost zorgt voor een warmteopbrengst die tot driemaal hoger is dan die van een traditionele radiator met dezelfde afmetingen. Daarnaast hebben deze radiatoren een erg lange levensduur en zijn er, mede door de kleine afmetingen, voor de productie ervan veel minder grondstoffen nodig.

Extra informatie
Installateur
Ordelman & Dijkman Installaties B.V. Hengelo Gld.
Opdrachtgever
W/E Adviseurs
Oplevering
2012
Type
Woning
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Het verwarmen en koelen in de woningen gebeurt via lagetemperatuurverwarming
  • In de woningen zijn Low H2O-radiatoren van Jaga toegepast: de Strada met Dynamic Boost
  • De supergeleidende en ultrasnelle warmtewisselaars zorgen voor lager energieverbruik en maximale warmteafgifte

Energieverbruik

Het project in Montferland houdt niet op bij de bouw van de energiezuinige woningen. Er wordt ook aandacht besteed aan het energieverbruik van huishoudelijke apparatuur. Bewoners, zowel eigenaren als huurders, krijgen een actieve rol in het monitoringstraject. Het doel is om mensen bewust te maken van hun eigen positieve invloed op de daling van het energieverbruik en daarmee de energierekening.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak