Droomparken Beekbergen

De nieuwe chalets op Droomparken Beekbergen zijn volledig gasloos door het gebruik van een warmtepomp en de Strada Hybrid van Jaga.

Droomparken Beekbergen ligt op de Veluwe, verscholen in de Veluwse bossen. De vrijstaande vakantiehuisjes staan midden in de natuur. Op zo’n mooie plek in de natuur lijkt de noodzaak voor verduurzamen nog meer aanwezig. Dus ook steeds meer vakantieparken gaan van het gas af. Ouderwetse plaatstalen radiatoren en een cv-ketel zijn geen optie meer voor nieuwe en gerenoveerde woningen. Wanders Mobiele Chalets BV schakelde ons in voor een duurzame binnenklimaatoplossing in de chalets in Beekbergen.

Extra informatie
Installateur
Wanders Mobiele Chalets BV
Opdrachtgever
Droomparken in Beekbergen
Oplevering
2021
Type
Overig
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • 150 chalets per jaar van het gas af
  • Koelen en verwarmen in combinatie met lucht/waterwarmtepomp
  • Montagegemak met de Strada Hybrid

Duurzame binnenklimaatoplossing

In Beekbergen wilde men de chalets gasloos maken. Hierdoor ontstond de vraag naar een binnenklimaatoplossing waarmee de ruimtes gekoeld en verwarmd konden worden in combinatie met een warmtepomp. Er is gekozen voor een lucht/waterwarmtepomp van ATAG. De warmtepomp heeft een binnen- en buitenunit en zet warmte uit de buitenlucht om in bruikbare energie voor het verwarmen en koelen van de woningen.

Hoogste afgifte

Wanders Mobiele Chalets BV kwam voor de binnenklimaatoplossing uit bij de Strada Hybrid. Deze voldoet aan de wensen om te koelen (light cooling) en te verwarmen. Het toestel levert de hoogste afgifte dankzij het Dynamic Boost Hybrid systeem. Door de sensoren in de Strada wordt automatisch de juiste werkingsstand geactiveerd en is het binnenklimaat in de chalets op elk moment optimaal.

Montagegemak

De Strada Hybrid was ook een heel betaalbare oplossing voor dit project. Het toestel biedt namelijk veel montagegemak. De Strada Hybrid wordt volledig voorgemonteerd geleverd, hierdoor hoeft Wanders Mobiele Chalets BV alleen maar de units op te hangen en de omkasting er overheen te plaatsen. Deze snelle en eenvoudige installatie biedt veel tijdsvoordeel en daardoor ook een besparing op de kosten.  

Meerdere vakantiewoningen

We werken op regelmatige basis samen met Wanders Mobiele Chalets BV. Dit jaar zijn al zo’n 150 chalets duurzaam gebouwd waarin de Strada Hybrid is toegepast. Het doel is om nog veel meer parken op deze manier te verduurzamen.

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak