De Rode Olifant Den Haag

Kantoorgebouw 'De Rode Olifant' in Den Haag is voorzien van onze Briza wandinbouwradiatoren.

Dit zeer karakteristieke kantoorgebouw, met de veel betekenende naam ’De Rode Olifant’, is begin jaren ’20 ontworpen en gebouwd door de Amsterdamse architecten Roos en Overeijnder. Het betreft een van de meest markante kantoorgebouwen van Den Haag, dat lange tijd als hoofdkantoor van Esso diende. Het werd door een advocaten & notarissenkantoor overgenomen, waarna de naam is gewijzigd in “De Rode Olifant”. Spaces, de huidige huurder, was zeer gecharmeerd van het gebouw. Na een grondige renovatie is het kantoorgebouw heropend.

Extra informatie
Architect
Roos en Overeijnder
Installateur
Tibn Maarsbergen
Opdrachtgever
Spaces
Adviseur
Hiensch Engineering BV, Badhoevedorp
Type
Kantoor / Monument
Land
Nederland
Product

Feiten & cijfers

  • Jaga Briza is het slankste type op de markt met een dergelijk vermogen
  • De warmtewisselaar heeft een veel kleinere waterinhoud dan een traditionele radiator
  • Het is een ingenieuze technologie met tal van voordelen zoals een nu al legendarische zuinigheid

Briza wandinbouw

In het gehele kantoorgebouw zijn Briza ventilatorconvectoren van Jaga geplaatst. Achter het Briza comfortsysteem schuilt de ingenieuze Low-H2O techniek, gecombineerd met een geruisloos dynamisch systeem. De Briza is het slankste type op de markt met een dergelijk vermogen en geschikt voor condenserende en niet-condenserende koeling. In dit project wordt er alleen gebruik gemaakt van de actieve verwarmingsfunctie van de Briza.

Low-H2O warmtewisselaar

De Briza bevat een inventieve Low-H2O warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar heeft een veel kleinere waterinhoud dan een traditionele radiator. Het is een ingenieuze technologie met tal van voordelen zoals een nu al legendarische zuinigheid. De combinatie met het dynamische systeem geeft de Briza nog meer kracht. Zo kan het toestel de warmte nog sneller over de hele ruimte verspreiden. Er wordt 50% minder elektrische energie verbruikt en met de 0-10 Volt aansturing is de Briza ook uitermate geschikt voor regeling vanuit een gebouwbeheerssysteem (GBS).

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak