Council House Melbourne

Het Council House 2 (CH2) is zo ontworpen dat het een afspiegeling is van het ecologisch systeem van de aarde

Een nieuw kantoorgebouw voor de stad Melbourne. Het Council House 2 (CH2) is zo ontworpen dat het een afspiegeling is van het ecologisch systeem van de aarde. De eerste focus in dit ontwerpproces lag in het begrijpen van het klimaat en de weerpatronen in Melbourne. Met deze kennis is men aan de slag gegaan, wat resulteerde in een gebouw met een ecosysteem dat reageert op zijn omgeving.

Melbourne is welbekend om zijn 'vier seizoenen in een dag'. In het geval van CH2, werd dit veranderlijke klimaat gezien als een kans om het gebouw te ontwerpen rond het concept van koude energieopslag. Het gebouw werkt daarom met een winter- en zomermodus, alsmede met een dag- en nachtmodus.

Extra informatie
Architect
Design inc.
Installateur
Hansen Yuncken
Oplevering
2012
Type
Kantoor
Land
Canada
Product

Feiten en cijfers

  • Het gebouw werkt met een winter- en zomermodus, alsmede met een dag- en nachtmodus
  • Dankzij de Low-H2O technologie is het energieverbruik verminderd met 20%
  • 292 Mini Canals, allen voorzien van een oprolbaar houten rooster

Mini canal

De Mini Canal van Jaga heeft een minimale inbouwdiepte waardoor het de perfecte oplossing is voor dit gebouw met zijn vele verdiepingen. Het is een ideale aanvulling op vloerverwarmingssystemen, maar krachtig genoeg om als primaire warmtebron te dienen.

80% minder energieverbruik 70% minder waterverbruik

De vele onderdelen van het CH2 werken samen voor de verwarming, koeling, elektra en water in het gebouw, om zo een harmonieuze omgeving te creëren. De kwaliteit van het binnenmilieu van het gebouw is zo ontworpen dat er niet alleen energie en water wordt bespaard, maar dat er ook gezorgd wordt voor het welzijn van de mensen die er werken. Het CH2 laat een nieuwe benadering zien van het ontwerp van de werkplek.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak