Chihuly Glass Museum Seattle

Het Chihuly Glass House Museum is gebouwd in Seattle, Verenigde Staten en is sinds mei 2012 geopend voor het publiek.

Niet alleen dient dit gebouw als museum, maar het kan ook gereserveerd worden voor zakelijke en privé evenementen. Het gebouw is volledig gemaakt van glas en bevat een collectie van Dale Chihuly's meest significante werken.

Ingenieurs van het bedrijf Rushing hebben bij het ontwerp van de verwarmingsinstallatie rekening gehouden met de beschikbare ruimte en de invloed ervan op de kunstwerken. Ze wilden het liefst een onzichtbare oplossing, zodat bezoekers het de verwarming niet zouden zien. Bovendien moest de oplossing goed reageren op de verschillende omstandigheden van buitenaf en binnenin het museum, zoals het aantal bezoekers, zonneschijn, etc.

Extra informatie
Architect
Owen Richards Architecs
Installateur
Diamond B
Opdrachtgever
Mechanical Soluitions North West
Oplevering
2012
Type
Overig
Land
Verenigde Staten
Product

Feiten en cijfers

  • De Jaga Mini Canal voorzien in directe warmte binnenin het museum, de temperatuur blijft constant, ook al schijnt de zon of veel bezoekers
  • Het volledige binnenwerk van de radiatoren is “onzichtbaar” donkergrijs gelakt
  • De Mini Canal is verkrijgbaar met diverse roosters passend in elk interieur

Mini Canal

De Jaga Mini Canal voorzien in directe warmte binnenin het museum. Hierbij blijft de temperatuur constant, ook al schijnt de zon nogal veel of zijn er veel mensen in het museum. De Mini Canal zorgt voor een gelijkmatige comforttemperatuur.
Verborgen onder het naadloos doorlopende rooster zit een supersnel Low-H2O element. Het volledige binnenwerk is “onzichtbaar” donkergrijs gelakt. Het enige wat nog opvalt is het begaanbare afdekrooster, dat perfect aan het interieur kan aangepast worden.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak