Centraal Station Rotterdam

In de grote stationsoverkapping zitten zonnecellen, het regenwater wordt via een gescheiden systeem afgevoerd en er komt een warmte- en koude opslag installatie. Daarnaast zijn er op diverse verdiepingen binnen het pand Low-H2O radiatoren van Jaga geplaatst.

Het station is een belangrijk vervoersknooppunt voor o.a. de aansluiting op de hogesnelheidstreinen en de aansluiting op de lightrailverbinding Randstadrail. De passage is zes keer breder dan voorheen en bevat diverse winkels. Met de bouw van het station is rekening gehouden met duurzaamheid. In de grote stationsoverkapping zitten zonnecellen, het regenwater wordt via een gescheiden systeem afgevoerd en er komt een warmte- en koude opslag installatie. Daarnaast zijn er op diverse verdiepingen binnen het pand Low-H2O radiatoren van Jaga geplaatst.

Extra informatie
Architect
Benthem Crouwel, Meyer en Van Schooten en West 8 Urban design & landscape architecture
Installateur
Van Galen, Rotterdam
Oplevering
2014
Type
Overig
Land
Nederland

Feiten en cijfers

  • Low-H2O radiatoren passen perfect in het duurzame concept
  • Snellere opwarming en energiebesparing
  • De radiatoren zijn over de verschillende verdiepingen geinstalleerd

koperen buizen en aluminium lamellen

De Jaga radiatoren zijn voorzien van de Low-H2O technologie, met de supergeleidende en ultrasnelle warmtewisselaar. Deze radiatoren bestaan uit duurzame koperen buizen en aluminium lamellen. Door hun geringe waterinhoud (10% van een gewone radiator) reageert het water veel sneller op de vraag naar warmte. Kortom, de Low-H2O techniek zorgt voor snellere opwarming, is energiebesparend en de temperatuur blijft in alle ruimten perfect onder controle.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak