Brabantse gezinswoning

Op het eerste oog was het huis dat Bert en zijn vrouw bezichtigden niets van wat het moest zijn. Vanwege de creatieve blik van zijn vrouw en een bevriende architect bleek er toch veel potentie. Zo startte in juli 2015 de verbouwing van hun aangekochte woning.

Het huis was erg hokkerig en daarom was het al snel duidelijk dat beneden een grote leefruimte moest komen. Er werd op de beneden verdieping een ruime aanbouw gebouwd waardoor in het midden van de woning de mogelijkheid van een centrale woonkeuken ontstond. Dit was een grote wens omdat koken voor vrienden en familie een hobby is van Bert. In principe was het niet de bedoeling om boven ‘groot’ te gaan verbouwen. Het eerste plan was om daar alleen de muren te schilderen. Terwijl alles beneden eruit werd gesloopt, bedacht Bert dat het een goed idee was om boven ook alle radiatoren en leidingen te vervangen. Om aan de wens van een energiezuinige woning te voldoen, was het al snel duidelijk dat door het gehele huis radiatoren van Jaga zouden worden geplaatst.

Extra informatie
Architect
OOK architecten
Opdrachtgever
Familie Stevens
Oplevering
2016
Type
Woning
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Mini Canal is ingebouwd om koudeval bij de grote ramen tegen te gaan
  • Energiezuinig wonen door toepassing van Jaga radiatoren
  • De omkasting van Jaga radiatoren wordt niet warm, ideaal met kinderen

Een energieneutraal huis

Zowel beneden als boven komen de radiatoren van Jaga terug. Beneden hangt een Strada, Vertiga en is er een Mini Canal als vloeroplossing. Boven zijn alle kamers voorzien van Strada radiatoren. Alle radiatoren zijn voorbereid, zodat ze aangevuld kunnen worden met een DBE-systeem, waardoor een ruimte sneller verwarmd wordt. In de toekomst wordt de hr-ketel vervangen door een warmtepomp, de voorzieningen zijn al getroffen zodat het stel op een later moment volledig van het gas af kan gaan. Bert: “Het grote voordeel van Jaga-systemen is dat je in eerste instantie de radiatoren kunt ophangen en later deze kunt uitbouwen met bijvoorbeeld DBE of Oxygen2, zo is er voor elk budget wat wils.”

Koudeval

Veel licht in huis was een prioriteit van Bert en zijn vrouw, daarom hebben zij ervoor gekozen om de aanbouw volledig van glas te voorzien. Om koudeval tegen te gaan is geadviseerd om voor een inbouwoplossing met de Mini Canal te kiezen. Het toestel is weggewerkt in de vloer en heeft een groot vermogen door de toevoeging van DBE. Door de Mini Canal wordt er een warmtescherm gecreëerd waardoor de koudeval niet meer te voelen is. Omdat de Mini Canal is weggewerkt in de vloer is het makkelijk bij te houden qua onderhoud. Bert: “Er ligt een designrooster op van gietaluminium. Dat geeft toch net een andere sfeer dan een rooster van hout.”

Natuurlijke materialen

Bert en zijn vrouw vinden het erg bijzonder als materialen een tweede leven krijgen. Daarom hebben zij ervoor gekozen om een van de muren te bekleden met Winterslagse bakstenen uit België. Deze bakstenen werden gebruikt om huizen te bouwen en kwamen rechtstreeks uit verschillende steenkoolmijnen.

Uitbreiding van het gezin

Boven zijn er Strada radiatoren geplaatst. Bert: “Dit is een bewuste keuze geweest, omdat de omkasting van de Jaga Low-H2O radiatoren niet warm worden. Ideaal met kids! Onze zoon is eind 2016 geboren en we zijn daarom blij met de keuze die we hebben gemaakt op gebied van radiatoren. Want naast dat de omkasting van de radiator niet warm wordt, geeft de radiator onmiddellijk warmte af. Ideaal als je kijkt naar ons leven, dat toch onregelmatig is door werk etc. Zo kunnen we altijd in huis de warmte sturen naar gewenste behoefte.”

Voor de toekomst is het plan om het huis nog energiezuiniger te maken. Het huis kan beter worden geïsoleerd, vooral dakisolatie is hierbij belangrijk. Daarnaast wordt tijdens de isolatie, om het juiste binnenklimaat te realiseren, het ventilatiesysteem Oxygen2 geplaatst.

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak