Bercy Crystal Parijs

Op de gehele bovenste verdieping van de Bercy Crystal toren zijn speciale Clima Canal vloerinbouwoplossingen geïnstalleerd voor discrete koeling, verwarming en ventilatie.

Dankzij een innovatieve architectuur met zowel onderbroken als vloeiende lijnen en indrukwekkende glaspartijen heeft de Bercy Crystal toren zichzelf al gevestigd als het toekomstige pictogram van het Bercy district in Parijs. Het luxe gebouw beschikt over 14 550 m2 aan kantoren die op alle mogelijke manieren geconfigureerd kunnen worden. 1000 werknemers kunnen genieten van elegante werkruimtes uit nobele materialen en veel natuurlijk licht.

Extra informatie
Architect
Brenac & Gonzalez
Opdrachtgever
Bouygues Energies Services
Oplevering
2017
Type
Kantoor
Land
Frankrijk
Product

Feiten & crijfers

  • Het luxe gebouw beschikt over 14 550 m2 aan kantoren
  • 1000 werknemers kunnen genieten van elegante werkruimtes uit nobele materialen en veel natuurlijk licht
  • Het project ontving bovendien de dubbele certificering: HQE Excellent en BREEAM Very Good

Dubbele certificering

Het project werd in september 2017 opgeleverd. Op de gehele bovenste verdieping zijn speciale Clima Canal vloerinbouwoplossingen geïnstalleerd voor discrete koeling, verwarming en ventilatie. Het project ontving bovendien de dubbele certificering: HQE Excellent en BREEAM Very Good, bij RT2012 -30%!

HQE

De Haute Qualité Environnementale of HQE (High Quality Environmental standard) is een norm voor groen bouwen in Frankrijk, gebaseerd op de principes van duurzame ontwikkeling die voor het eerst werden uiteengezet op de Earth Summit van 1992. De norm wordt gecontroleerd door de in Parijs gevestigde Association pour la Haute Qualité Environnementale (ASSOHQE).

BREEAM

BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is wereldwijd de leidende methode voor het beoordelen van de duurzaamheid van projecten in de gebouwde omgeving. Deze methode zet de standaard voor best-practice in duurzaam ontwerp en is uitgegroeid tot de de-facto maatlat om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen en gebieden te beschrijven. Door BREEAM toe te passen en te gebruiken, worden klanten geholpen bij het meten verbeteren van de duurzaamheid van gebieden en gebouwen. Zij creëren zij meerwaarde en verlagen risico’s. De duurzaamheidsdoelstellingen stijgen uit boven het wettelijk minimum. BREEAM certificering is daarmee ‘bovenwettelijk’ en is dan ook een vrijwillige keuze van de opdrachtgever.

Afbeeldingen

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak