Appartementen Baston wonen

Woningbouwcorporatie Baston Wonen renoveerde haar appartementen in de Zevenaarse wijk Bergvrede comfortabel en energiezuinig en heeft daarmee het energielabel label van G naar A verhoogd.

In het Energieakkoord is afgesproken dat huizen van woningcorporaties in 2020 gemiddeld energielabel B moeten hebben. Maar hoe verhoog je het energielabel van 39 appartementen uit de jaren ’80 zonder grootschalige renovatie? Woningbouwcorporatie Baston Wonen renoveerde in 2019 haar appartementen comfortabel en energiezuinig en verhoogde het label van G naar A.

Extra informatie
Installateur
Geas Energiewacht
Opdrachtgever
Woningbouwcorporatie Baston Wonen
Oplevering
2019
Type
Woning
Land
Nederland
Product

Feiten en cijfers

  • Van energielabel G naar A
  • Isoleren = ventileren
  • Duurzame installatie met warmtepomp en Tempo wandradiatoren
  • Gezond en fris binnenklimaat met Oxygen2

Isoleren

Er moest een hoop gebeuren aan de appartementen en dat terwijl de bewoners in hun woning bleven wonen tijdens de werkzaamheden. De eerste stap was goed isoleren. Een slecht geïsoleerde woning kun je tenslotte nooit verduurzamen. De woningen zijn door Hagemans Vastgoedonderhoud voorzien van nieuwe kunststofkozijnen met HR++ glas en de daken zijn gerenoveerd.

Warmtepomp

Om te voorkomen dat er een grootschalige renovatie nodig was, is er gekozen voor een warmtepomp als warmte of energiebron. Dus alle appartementen gaan van het gas af. Hierdoor behaal je meteen label A. Er is gekozen voor de Altherma 3-warmtepomp wandmodel. De warmtepomp kan zelfs bij -10 °C tot 55 °C verwarmen en is extreem stil. Hierdoor is deze zeer geschikt voor woningen in de bebouwde omgeving.

Tempo radiator met Oxygen2

In combinatie met de warmtepomp is gekozen voor onze Tempo radiatoren met ingebouwde Oxygen2 ventilatie-unit. Deze LT-radiatoren besparen veel energie, omdat er een lagere watertemperatuur gebruikt wordt. Oxygen2 ventilatie zorgt voor continue frisse lucht in de woning. Het slimme toestel meet zelf de luchtkwaliteit en bepaalt zo het toerental van de ventilator. Zo heb je altijd frisse verse lucht en een gezond binnenklimaat.

Het resultaat

Dankzij de combinatie van de nieuwe kozijnen, dakrenovatie, warmtepomp en laagtemperatuur radiatoren beschikken de woningen straks over een label A in plaats van label G. De woningen krijgen een gezond en comfortabel binnenklimaat. Ook gaan de energielasten flink omlaag; niet onbelangrijk voor een sociale huurwoning. In 2020 worden ook andere complexen van Baston Wonen aangepakt. 

Afbeeldingen

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak