Associated Architects Birmingham

Associated Architects in het stadscentrum van Birmingham is een van de meest toonaangevende architectenbureaus van de streek. De kantoren van de firma bevinden zich op de benedenverdieping van het Mailbox Gebouw en zijn voorzien van onze vloerinbouwoplossing Mini Canal.

De verwarming en -ventilatiesystemen van de kantoren waren aan vervanging toe. Voor de verbouwing werd gekozen voor ons verwarmingssysteem Mini Canal, omwille van het dubbele voordeel dat het een energie- en kostenbesparend systeem is en het daarnaast uiterst snel reageert op schommelingen in de omgevingstemperatuur. Zowel door de plafondhoge ramen als door de behoefte om elke centimeter bruikbare ruimte te behouden, waren wandradiatoren niet praktisch. De Mini Canal is een ondiepe, installatievriendelijke en onderhoudsarme vloerinbouwoplossing die mooi aansluit op de vloerbedekking.

Extra informatie
Architect
Associated Architects
Adviseur
Curtins Consulting Engineers
Oplevering
2009
Type
School / Kantoor
Land
Verenigd Koninkrijk
Product

Feiten en cijfers

  • De kantoren van de firma op de benedenverdieping van het Mailbox gebouw beslaan 650 m²
  • Mini Canal heeft slechts een hoogte van 9 centimeter
  • Het rooster is de eyecatcher, het binnenwerk van het toestel is nauwelijks te zien

Aluminium roosters

Dankzij de keuze aan roosters is Mini Canal geschikt voor nagenoeg elk kantoorontwerp. Associated Architects koos voor een aluminium rooster voor het interieur dat aansluit op de okerkleurige stenen tegelvloer. Verborgen onder het rooster zit een supersnelle Low-H2O warmtewisselaar die zorgt voor maximale warmteafgifte.

Afbeeldingen

Een uniek Jaga-project, volledig op maat gemaakt naar de wensen en eisen van de opdrachtgever. Ook op zoek naar de juiste binnenklimaatoplossing voor jouw project? Laten we samen kijken naar de beste de oplossing voor koeling, verwarming en ventilatie voor jouw gebouw. Bel 073 631 23 60 of mail naar info@jaga.nl

Meer Jaga Referenties

Wil je meer weten over onze producten of concepten?

Ons team staat je graag te woord en geeft je het juiste advies om jouw volgende stap naar een duurzamer (t)huis te maken. 


Bel 073 631 23 60

Bezoek onze contactpagina

Bezoek ons adviescentrum

Maak kennis met onze producten en ontdek samen met een van onze Climate Designers de mogelijkheden voor jouw (t)huis. 

Maak een afspraak